Vítkova CPI koupila nákupní centrum v Mladé Boleslavi

Nákupní centrum Bondy v Mladé Boleslavi

Nákupní centrum Bondy v Mladé Boleslavi Zdroj: Jan Polak, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Realitní skupina CPI Property Group podnikatele Radovana Vítka koupila nákupní centrum Bondy v Mladé Boleslavi. Prodávajícím byla Raiffeisen - Leasing, která centrum postavila a osm let jej vlastnila. Úvěr na část transakce CPI poskytla Raiffeisenbank.

„Akvizice nákupního centra Bondy v Mladé Boleslavi je v souladu s investiční strategií naší skupiny. Opět jsme posílili naše portfolio vysoce kvalitních nákupních center se stabilními nájemci a v atraktivních lokalitách,“ uvedl ředitel akvizic, správy aktiv a prodeje v CPI Property Group Tomáš Salajka.

Dokončením akvizice v Mladé Boleslavi se rozšířila síť nákupních center CPI Property Group majoritního akcionáře Vítka zhruba o 16 800 metrů čtverečních s 80 obchody. V objektu je také multikino a náleží k němu i více než čtyři stovky parkovacích míst a kancelářská část s kapacitou 2800 metrů čtverečních pronajímatelných ploch.

Vysoká očekávání

CPI patří k největším realitním investorům v Česku, kde je zároveň jedním z největších majitelů maloobchodních ploch. Společnosti patří deset nákupních center, například Olympia v Mladé Boleslavi, pražské Quadrio a Galerie Fénix, IGY České Budějovice či jihlavský City Park. Loni také koupila nákupní centrum Futurum v Kolíně.

„Dlouhodobě rostoucí ekonomické výkony vykazují retailparky i nákupní centra, velmi úspěšně jsme do portfolia začlenili zatím poslední nákupní centrum Futurum v Kolíně a podobná očekávání máme i od mladoboleslavského Bondy,“ dodal Salajka.

Sídlo CPI je v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na frankfurtské burze. Vedle ČR působí CPI na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Německu.