Vítkova CPI staví v pražském Karlíně za stovky milionů další kanceláře

Vizualizace kancelářské budovy Meteor C v pražském Karlíně.

Vizualizace kancelářské budovy Meteor C v pražském Karlíně. Zdroj: CPI

Realitní skupina CPI Group miliardáře Radovana Vítka staví pražském Karlíně kancelářskou budovu Meteor C, která bude součástí již fungujícího administrativního komplexu Meteor. Dokončení stavby firma plánuje na konec příštího roku, výše investice včetně ceny pozemku se pohybuje kolem 287 milionů korun.

Podle manažerky CPI Evy Lovětínské nový objekt vyroste v těsné blízkosti stanice metra Křižíkova a logicky uzavře celý komplex Meteor Centre Office.

„Meteor byl vždy známý výborným poměrem kvalita/cena, o čemž svědčí i téměř stoprocentní obsazenost budovy A a B. Tento poměr chceme určitě zachovat i pro Meteor C,“ uvedla Lovětínská. Firma prý již začíná jednat s prvními zájemci o pronájmy prostor.

Kromě dvou podzemních pater parkovacích stání Meteor C nabídne také obchodní jednotky v přízemí a až pět tisíc metrů čtverečních kanceláří v dalších patrech.

Vítkova CPI je v současné době v Praze mimořádně aktivní. Například nad stanicí metra Národní v samotném centru metropole buduje za víc než tři miliardy korun rozsáhlý komplex Quadrio. O kousek dál, v ulici Na Příkopech, se zase chystá přestavět historickou budovu Živnobanky na Svět skla.

Kanceláře místo sušenkárny