Vítkova CPI získala dvoumiliardový úvěr na stavbu Quadria

Vizualizace multifunkčního komerčního centra Quadrio.

Vizualizace multifunkčního komerčního centra Quadrio. Zdroj: CPI Group

Realitní a investiční skupina CPI Group miliardáře Radovana Vítka uzavřela s bankami dohodu o financování stavby multifunkčního objektu Quadrio, který roste v centru Prahy nad stanicí metra národní třída. Celková výše úvěru činí dvě miliardy korun.

Půjčku poskytly německá banka Helaba a česká UniCredit Bank ČR. „Obě silné banky jsou našimi velmi významnými partnery z hlediska externího financování,“ řekl manažer CPI Tomáš Tajer. Právním garantem financování se podle něj stala advokátní kancelář Wilson & Partners.

Jediným investorem Quadria je Vítkova CPI Group, která koupila na začátku letošního roku zbývající podíl v projektu Copa Centrum Národní od švýcarského podnikatele Sebastiana Pawlowského. Chystaný komplex následně přejmenovala na Quadrio.

CPI Group se do projektu zapojila již v roce 2011, kdy od firmy Interco Holding získala 50procentní podíl v developerské firmě Copa Centrum Národní, čímž se stala partnerem společnosti Pawlowski AG. Původní dohoda s odkupem zbývající části počítala až po dokončení výstavby.

Vizualizace multifunkčního komerčního centra Quadrio.Vizualizace multifunkčního komerčního centra Quadrio. | CPI GroupPři pohledu zhora tvoří Quadrio tvar čtyřlístku (zdroj vizualizace: CPI Group).

Výstavbu Quadria skupina CPI zahájila v létě 2012, přičemž jeho dokončení plánuje na podzim příštího roku. Celkové náklady projektu firma odhaduje na 3,3 miliardy korun.

Quadrio zahrnuje celkem šest budov, které tvoří tvar čtyřlístku. V podzemí budou garáže pro 250 aut, ve dvou podzemních a dvou nadzemních patrech je umístěna nákupní galerie, v dalších podlažích pěti věží budou kanceláře a samostatně stojící dům je určen pro bydlení. V září se CPI pochlubila, že v nákupní galerii již pronajala 80 procent ploch.