Studium MBA – správná volba

Studium MBA – správná volba

Studium MBA – správná volba

Pro výkon manažerské pozice je dnes nezbytné na sobě neustále pracovat, vzdělávat se a udržovat krok se současnými trendy. Protože manažer, který se nerozvíjí a nevěnuje svému profesnímu růstu a prohlubování znalostí dostatečnou pozornost, nedokáže efektivně řídit své oddělení nebo firmu. Řešením může být studium MBA, které je v dnešní moderní době považované za standard u vysoce postavených manažerů, neboť nabízí komplexní pohled na řízení firmy jako celku.

Lektorské setkání s Janem Přeučilem

Kde čerpat know-how, rady a inspiraci?

Programy MBA lze v České republice studovat na mnoha institucích, důležité je však věnovat velkou pozornost jejich výběru. Mezi opravdu prestižní školy nabízející studium MBA patří Business Institut EDU a.s. Studium je zde maximálně zaměřeno na praxi, v lektorském týmu jsou profesionálové s mnohaletými zkušenostmi a velkou roli v profesním růstu hraje i setkávání s úspěšnými osobnostmi z nejrůznějších oblastí.

„V dnešním světě uspěje jen ten, kdo se nepřestává zlepšovat, neustále prohlubuje své znalosti a na svém manažerském postu nezleniví. Zodpovědnost leží samozřejmě na vás, jako na manažerovi. Nemůžete se spoléhat na to, že vás vedení popostrčí a dá vám najevo, že je třeba něco dělat. To vás už spíše nahradí někým schopnějším, pokud sám nejevíte dostatečný zápal pro věc,“ vysvětluje nutnost studia ředitel Business Institutu Ivo Ducheček.

Je ale pravda, že mnohé firmy jsou ochotny své zaměstnance ve vzdělávání podporovat. Důkazem toho je více než 70 společností, pro které programy MBA nebo BBA zajišťuje.

„Vzdělávají se u nás manažeři z firem ČEZ, Honeywell, Philips, Česká televize, Bosch, Česká pojišťovna, Česká spořitelna, Tesco, TÜV SÜD GROUP, ČSOB a mnohých dalších,“ uvádí Ivo Ducheček příklady firem, jejichž zaměstnanci nenechávají svůj profesní růst náhodě.

Vyplatí se vám investice do vzdělání?

„Lidé mají často pocit, že např. 100 000 Kč za program MBA je mnoho peněz. Samozřejmě nejde o zanedbatelnou částku, ale je nutné se na to podívat v souvislostech. 85 % našich absolventů potvrzuje, že se jim návratnost investice studia MBA vrátila již do dvou let od jeho ukončení,“ vysvětluje ředitel, proč se investice do vzdělání na Business Institutu vyplatí.

Z široké nabídky programů si vybere každý

Studium na Business Institutu, to jsou interaktivní semináře, moderní e-learning, inspirativní coffee breaky, networkingy a tzv. success stories neboli setkávání s úspěšnými osobnostmi z nejrůznějších oblastí (Ing. Zbyněk Frolík, Tomáš Čupr, MUDr. Jan Cimický, CSc., Ing. Dalibor Dědek, Jan Přeučil, Margareta Křížová, prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc. a mnozí další).

Dozvíte se, jaké jsou nové trendy v řízení, potkáte zajímavé lidi z praxe, získáte na řízení oddělení i vlastní firmy nový pohled a prohloubíte si všechny dosavadní znalosti a zkušenosti. Nemusíte se bát, že byste nenašli ten pravý program pro své zaměření. Business Institut nabízí mnoho oborů od managementu a podnikání jako takového přes finance, marketing, lidské zdroje, informační technologie, cestovní ruch, právo až po veřejnou správu a nemovitosti.

Statisticky je také prokázáno, že úspěšní absolventi studia MBA mají až o 30 % vyšší měsíční mzdu. Pro toho, kdo by se chtěl dále vzdělávat, držet krok se stále se měnícími trendy a úspěšně se prosadit ve svém oboru, je studium MBA programu jistě skvělou volbou a velmi chytrou investicí, která se brzy vrátí.