Avast koupil kanadskou firmu SecureKey, která se specializuje na digitální identitu

Avast

Avast Zdroj: Avast

Antivirová společnost Avast koupila kanadskou společnost SecureKey Technologies. Ta zajišťují ročně přes 200 milionů bezpečných digitálních identifikačních transakcí po celém světě. Cenu Avast nesdělil.

Společnost SecureKey stojí například za první distribuovanou sítí pro ověřování digitální identity svého druhu Verified.me, která pomáhá kanadským uživatelům bezpečně ověřovat jejich identitu. Nabízí i službu Government Sign-In pro přihlašování ke stovkám vládních on-line služeb a aplikací.

„Je jasné, že digitální identita je kritickým faktorem pro mnoho digitálních služeb a úspěch SecureKey odráží rostoucí poptávku spotřebitelů. SecureKey doplňuje předchozí činnost Avastu v oblasti identity a společně posuneme naši nabídku na další úroveň. Urychlíme inovace a pracujeme na vytvoření globálního přístupu zaměřeného na uživatele, který sladí návrhy uživatelů, podniků a vládních institucí,“ uvedl generální ředitel Avastu Ondřej Vlček

Obrat na trhu digitální identity a autentizace bude podle předpovědí do roku 2027 činit 266 miliard dolarů. Pro mnoho on-line služeb je digitální identita nezbytným prvkem. Technologie od SecureKey rozšíří novou produktovou nabídku Avastu na ochranu digitální identity, která by měla být k dispozici v průběhu druhého čtvrtletí 2022.

Roboti z Boston Dynamics - Tančící humanoidi i smrtonosní zabijáci

Video placeholde
Roboti z Boston Dynamics - Tančící humanoidi i smrtonosní zabijáci • Videohub