Bleskmobil nabídne předplacené volání za poloviční cenu

Jak by mohlo vypadat logo nového virtuálního operátora (grafická spekulace serveru Mobilmania.cz)

Jak by mohlo vypadat logo nového virtuálního operátora (grafická spekulace serveru Mobilmania.cz) Zdroj: Mobilmania.cz

První mobilní virtuální operátor v Česku Bleskmobil nabídne volání z předplacených karet za poloviční cenu. Minuta hovoru bude stát po celý den 2,50 Kč, zatímco u současných operátorů je to kolem šesti korun. Jedna SMS vyjde na 1,50 Kč, u konkurence může vyjít i o korunu dráž.

„Každý nepotřebuje širokou nabídku doplňkových služeb, dotované mobilní telefony nebo značkové prodejny. Bleskmobil nic takového nenabídne, zato přichází s trvale nízkými cenami. Věřím, že nabídka Bleskmobilu zákazníky osloví a brzy oslavíme prvních 100 tisíc klientů,“ uvedla generální ředitelka Ringieru Libuše Šmuclerová.

Telefónica dle ředitele pro strategii a rozvoj podnikání Felixe Geyra jednala o provozování virtuálního operátora ve své síti s několika zájemci. „Klienti Bleskmobilu budou dostávat stejně kvalitní základní telekomunikační služby jako zákazníci O2,“ dodal.

Mobilní virtuální operátoři poskytují služby v síti pronajaté od klasických mobilních operátorů. Fungují ve většině evropských zemí s tržními podíly v řádu jednotek procent. V Česku se zatím mobilní trojice T-Mobile, Telefónica a Vodafone vstupu virtuálních operátorů bránila tím, že s nimi odmítala uzavřít smlouvu.

Blesk mobilBlesk mobil | Blesk mobil

Český telekomunikační úřad ale v těchto dnech dokončil analýzu, která konstatuje, že mobilní trh není plně konkurenční a na jejím základě může vpuštění nových operátorů nařídit.

O virtuálním operátorovi v současnosti vyjednávají zájemci i s T-Mobilem a Vodafonem. Žádný ale podle informací ČTK služby zřejmě nespustí v letošním roce.