Brněnská čipová naděje získala do vedení jednoho z šéfů Audi. Má také lidi z Applu či ARM

Novým předsedou představenstva se stal Axel Strotbek, jenž v minulosti působil jako finanční ředitel a člen správní rady společnosti Audi.

Novým předsedou představenstva se stal Axel Strotbek, jenž v minulosti působil jako finanční ředitel a člen správní rady společnosti Audi. Zdroj: Axel Strotbek

Karel Masařík, majitel firmy Codasip
2
Fotogalerie

Brněnská čipová společnost Codasip dodávající mimo jiné Intelu získala posilu managementu, která by měla pomoci s expanzí zejména v automobilovém průmyslu. Novým předsedou představenstva se stal Axel Strotbek, jenž v minulosti působil jako finanční ředitel a člen správní rady společnosti Audi. Jako výkonný viceprezident byl rovněž členem vedení Volkswagen Group nebo firmy ZF, významného dodavatele do automotive.

Codasip touto změnou pokračuje v zapojování mezinárodních manažerů do svého vedení. Výkonným ředitelem se v minulosti stal veterán polovodičové branže Ron Black. Šéfoval například společnostem Rambus a Imagination Technologies. Vývojové centrum v Cambridge rozjel bývalý ředitel z Ericssonu Simon Bewick, podobnou centrálu ve Francii vede Mélaine Facon, dřívější vysoce postavený manažer ve firmě ARM, a na Řecko dohlíží Giorgos Nikiforos, exmanažer a inženýr společnosti Apple.

Brněnská společnost má rovněž silné mezinárodní představenstvo. Kromě Strotbeka v něm sedí zástupci investorů z fondů Ventech, Matterwave Ventures, Earlybird a Indaco.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!