Centropol se přiblížil k provozu virtuálního operátora

Změna mobilního operátora

Změna mobilního operátora Zdroj: profimedia.cz

Energetická skupina Centropol Holding založila dceřinou společnost Centropol Telecom, která bude provozovatelem chystaného virtuálního mobilního operátora. Ten by měl začít nabízet služby v síti některého z nynějších mobilních operátorů ještě letos.

Centropol podle ředitele projektu Michala Hájka již zahájil přístupová jednání s vybranými operátory o propojitelnosti systémů. Centropol Telecom chce nabídnout volání za výhodnější ceny. Vedle mobilních služeb chce v budoucnu poskytovat i datové služby a pevné linky.

„Chceme našim stávajícím zákazníkům, kterým dodáváme energie, ale i těm, které dosud neobsluhujeme, poskytnout zajímavé podmínky pro mobilní volání. Chceme poskytnout levné volání s kvalitním servisem a zázemím. Jde o logický krok pro rozšiřování služeb 330 tisíc zákazníkům, kterým v současné době skupina Centropol dodává elektřinu a zemní plyn,“ dodal.

V Česku od loňského listopadu působí na trhu operátor BLESKmobil, který poskytuje služby v síti Telefóniky. Virtuálního operátora u Telefóniky se chystá spustit i obchodní řetězec Tesco, u firmy T-Mobile by to mohla být GTS. O spuštění virtuálních operátorů uvažují i kabelová jednička UPC, vydavatelství Mafra nebo ČD Telematika. Vstup virtuálních operátorů by mohl ještě letos podpořit Český telekomunikační úřad (ČTÚ) regulačním opatřením.

Skupina Centropol působí na trhu od 90. let minulého století. Její součástí jsou firmy zabývající se dodávkami elektřiny a zemního plynu, mezi nimi i Centropol Energy, která s více než 330 tisíc zákazníky patří k největším alternativním dodavatelům. Za loňský rok skupina očekává tržby blížící se hranici šesti miliard korun.

České energetické centrum shání investora. Zn: Rychle