Český manažer bude řídit Nokii na Filipínách

Nokia se potýká se špatnými hospodářskými výsledky. Její čistá ztráta se ve druhém čtvrtletí téměř zečtyřnásobila na 1,41 miliardy eur (zhruba 35 miliard Kč) z 368 milionů eur před rokem.  (Foto profimedia.cz)

Nokia se potýká se špatnými hospodářskými výsledky. Její čistá ztráta se ve druhém čtvrtletí téměř zečtyřnásobila na 1,41 miliardy eur (zhruba 35 miliard Kč) z 368 milionů eur před rokem. (Foto profimedia.cz) Zdroj: profimedia.cz

Filipínskou pobočku finského výrobce mobilních telefonů Nokia povede Čech Karel Holub. Informoval o tom tamní list Manila Standard Today. Holub podle něj v telekomunikacích působí 16 let, z toho u Nokie strávil osm.

Český manažer na Filipínách vystřídá jihoafrického rodáka Dharmeshe Goshaliu, který se z osobních důvodů rozhodl odstěhovat do Řecka. Goshalia na Filipínách strávil zhruba rok, běžně vedoucí manažeři Nokie na takových pozicích působí tři až pět let, uvedl filipínský deník.

Holub před příchodem na Filipíny pracoval jako ředitel Nokie pro Kavkaz, Střední Asii a Mongolsko. V minulosti kromě finské firmy působil i ve společnostech Vodafone Czech Republic či United Sport Partners.