Do Česka míří virtuální operátor One Mobile, využije síť GTS

Telefony ZTE (ilustrační foto)

Telefony ZTE (ilustrační foto)

Ve druhé polovině září vstoupí na český telekomunikační trh virtuální mobilní operátor One Mobile, pro své služby bude využívat síť GTS. Virtuálních operátorů nyní v Česku funguje zhruba desítka a dohromady mají několik set tisíc klientů.

One Mobile zákazníkům nabídne čtyři tarify s neomezeným voláním a posíláním SMS, které firma zpoplatňuje měsíčním paušálem. V ceníku má také nabídku s korunovým paušálem a minutou volání v rámci své sítě, jednou SMS nebo megabytem dat za korunu.

„One Mobile chce oslovit hlavně zákazníky, kterým se příliš nezamlouvají neomezené tarify,“ uvedl obchodní ředitel operátora ČR Lukáš Bencalik.

Virtuální mobilní operátoři začali na český trh vstupovat od konce loňského roku, většinou využívají sítě GSM Telefóniky, T-Mobilu nebo Vodafonu. Naposledy minulý týden odstartoval virtuální operátor Studentfone provozovaný v síti Vodafonu firmou GTS Alive, která vydává mezinárodní studentské karty ISIC.

Zřejmě největší z virtuálních operátorů je Blesk Mobil, který v červnu vykázal 250 tisíc zákazníků.

Nástup virtuálních operátorů přispěl v Česku ke snížení cen paušálních tarifních programů s neomezeným voláním a SMS na polovinu až třetinu předchozích cen.

Velké srovnání: Ušetřete za volání, zkuste virtuálního operátora