Firmy dávají přednost iOS před Androidem, ukázal průzkum

iPhone 5S (ilustrační foto)

iPhone 5S (ilustrační foto) Zdroj: CTK/AP

Android je obecně nejpopulárnější mobilní operační systém pro smartphony. Operační systém iOS ale v několika specifických oblastech vede. Produkt Applu je zajímavější například pro americké firmy.

Aktuální statistiky ukazují, že 72 procent všech zařízení aktivovaných ve třetím čtvrtletí pro zaměstnance amerických firem byly právě iOS zařízení. Většinu ostatních aktivovaných zařízení tvoří Android, jak uvádí server AllThingsD.com zjištění společnosti Good Technology.

Budoucnost tak více přeje Applu, jelikož v sekci tabletů má Android zastoupení pouze s jedním zařízením z 10 aktivovaných během posledního čtvrtletí. Apple nadále je mnohem populárnější než Android v podnicích, kde se používají vlastní aplikace.

Celkem 95 procent všech vyvíjených aplikací na zakázku jsou napsané právě pro Apple zařízení. Jde o výrazný nárůst. Ještě v předchozím čtvrtletí to bylo pouze 42 procent vlastních aplikací napsaných pro iPhone nebo iPad. Z nárůstu podle serveru vyplývá, že podniky začínají důrazněji implementovat Apple produkty do firemních pracovních postupů.