Hudební revoluce pokračuje, Apple spouští iTunes Match

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: iphonemania.mobilmania.cz

O další krůček doháníme velký jablečný svět, po iTunes Online Store dnes Apple spouští “legalizátor ukradené hudby”, službu iTunes Match a konečně i český iCloud pojme také hudbu.

iTunes Match je služba, která zanalyzuje vaše hudební soubory a když najde jejich protějšek na iTunes Store, použije tuto iTunes verzi a zařadí ji do vaší knihovny. Na rozdíl od běžného nákupu však tuto hudbu nekupujete za plnou cenu, ale přivlastníte si ji za roční poplatek za iTunes Match. V USA to je 25 dolarů, pro Evropu 25 eur a pro nás tedy nějakých 635 korun. Takto získat můžete až 25 tisíc skladeb, které můžete pomocí iCloud synchronizovat do až 10 zařízení. Pokud k vaší hudbě není nalezen protějšek na iTunes, do iCloud putují vaše původní soubory (nemusí rovnou jít o nelegální hudbu, prostě jen nepochází z iTunes).

Jaký je přínos pro uživatele? Proč bychom měli chtít platit za iTunes Match? Většinou si polepšíte s kvalitou hudby, Apple vaše 128 Kbps MP3 nahradí AAC 256 kbps. iTunes soubory jsou vzorně otagované a zapojené do ekosystému iTunes. Apple tak našel způsob, jak vydělat i na hudbě, kterou už máte, kterou byste si u něj nekoupili.

V nejnovějších iTunes 10.5.2 na počítači přibyla nová položka iTunes Match, v iOS musíte potvrdit nové podmínkyV nejnovějších iTunes 10.5.2 na počítači přibyla nová položka iTunes Match, v iOS musíte potvrdit nové podmínky|iphonemania.mobilmania.czV nejnovějších iTunes 10.5.2 na počítači přibyla nová položka iTunes Match, v iOS musíte potvrdit nové podmínky

Zdroj: