Moderátoři Událostí na jaře skončí, pořad se prodlouží

Moderátorka Událostí Jolana Voldánová

Moderátorka Událostí Jolana Voldánová

Známé tváře z hlavní zpravodajské relace České televize Události bychom v novém roce měli přestat vídat. Moderátoři však dostanou šanci v jiných pořadech. Informaci přinesly Hospodářské noviny. Události by měl místo dvojic nově uvádět jeden redaktor, bude je připravovat nový editorský tým a prodlouží se z 33 minut na hodinu. Ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal se chystá pořad proměnit během března.

Nynější moderátory by měly nahradit nové tváře, které ČT hledá ve svých řadách. Skončí pravděpodobně všichni moderátoři, tedy Bohumil Klepetko, Josef Maršál a Roman Pistorius, u moderátorek je podle deníku situace zatím nejistá; zatímco Jolana Voldánová a Marcela Augustová by mohly Události uvádět dál, skončit by měla Iveta Toušlová.

Proměněné Události by podle HN kromě Voldánové nebo Augustové mohli nově uvádět Jakub Železný z Událostí, komentářů nebo Daniela Písařovicová. DO výběru se zřejmě zapojí i generální ředitel ČT Petr Dvořák, který připoustil změny grafiky pořadu.

Z televize už v minulých dnech unikla zpráva o rozdělení reportérů do čtyř barevných týmů. Ti nejlepší z nich tvoří černý tým a speciálně se budou věnovat právě Událostem, které se od jara objeví jako solitérní pořad. Další reportéři budou pracovat na programu kanálu ČT 24.

Změny pomáhá Šámalovi chystat nový šéfredaktor Petr Mrzena, který stejnou pozici zastával v televizi Nova, a rovněž Robert Malecký, jenž vede redakci domácího zpravodajství. Právě Malecký by se měl podle deníku nově stát jedním z editorů hlavní zpravodajské relace.