Náměstek Šesták končí ve vedení rozhlasu

Český rozhlas

Český rozhlas Zdroj: profimedia.cz

Vedení Českého rozhlasu opustí jeden z nejvýše postavených manažerů, náměstek pro správu a provoz Oldřich Šesták. Deník E15 získal informaci od důvěryhodného zdroje přímo z Českého rozhlasu. „Ano, náměstkem nebudu. Bylo mi nabídnuto jiné místo v rámci rozhlasu, ale já jsem nabídku nepřijal vzhledem k určitým záležitostem, které se odehrávají,“ nechtěl věc blíže komentovat Šesták.

Změna by měla být oficiálně oznámena dnes na jednání Rady Českého rozhlasu. Důvodem Šestákova odchodu jsou podle informací deníku E15 zásadní rozpory s novým šéfem rozhlasu Peterem Duhanem. Oldřich Šesták se v rámci reorganizace Českého rozhlasu stal náměstkem pro správu a provoz v říjnu loňského roku. Ještě předtím působil jako výkonný ředitel Českého rozhlasu.

Šestákův odchod je první podstatnou personální změnou od spuštění rozsáhlé restrukturalizace veřejnoprávního rozhlasu v loňském roce. Proces bude trvat do roku 2014 a bude mimo jiné zahrnovat změnu počtu stanic, propuštění stovek zaměstnanců nebo nový design rozhlasu.