Nokia uvažuje o prodeji svého ústředí ve finském Espoo

Nokia

Nokia Zdroj: profimedia.cz

Finský výrobce mobilních telefonů Nokia uvažuje o prodeji svého ústředí ve finském městě Espoo.  (Foto profimedia.cz)
Ústředí by si poté pronajímal od nového majitele. Agentuře DPA to dnes řekl mluvčí společnosti.  (Foto profimedia.cz)
Rozhodně nechceme Espoo opustit," uvedl mluvčí. Podle finského listu Ilta Sanomat se hodnota ústředí pohybuje kolem 200 až 300 milionů eur (pět až 7,5 miliardy Kč).  (Foto profimedia.cz)
Nokia se potýká se špatnými hospodářskými výsledky. Její čistá ztráta se ve druhém čtvrtletí téměř zečtyřnásobila na 1,41 miliardy eur (zhruba 35 miliard Kč) z 368 milionů eur před rokem.  (Foto profimedia.cz)
Tržby klesly o 19 procent na 7,54 miliardy eur.  (Foto profimedia.cz)
8
Fotogalerie
Finský výrobce mobilních telefonů Nokia uvažuje o prodeji svého ústředí ve finském městě Espoo. Ústředí by si poté pronajímal od nového majitele. Agentuře DPA to dnes řekl mluvčí společnosti.

„Rozhodně nechceme Espoo opustit,“ uvedl mluvčí. Podle finského listu Ilta Sanomat se hodnota ústředí pohybuje kolem 200 až 300 milionů eur (pět až 7,5 miliardy Kč).

Nokia se potýká se špatnými hospodářskými výsledky. Její čistá ztráta se ve druhém čtvrtletí téměř zečtyřnásobila na 1,41 miliardy eur (zhruba 35 miliard Kč) z 368 milionů eur před rokem. Tržby klesly o 19 procent na 7,54 miliardy eur.

Přestože Nokia byla ještě před pár lety jednoznačně dominantním výrobcem mobilních telefonů, v segmentu chytrých telefonů zaspala dobu. Z kdysi ceněné značky tak zůstal podnik, který sice chrlí miliony cenově dostupných mobilních telefonů, právě kvůli jejich nízké ceně na nich ale nedokáže nic vydělat.