O miliony rozhlasu se utkají Grey i Euro RSCG

Český rozhlas

Český rozhlas Zdroj: profimedia.cz

Jedna z nejlukrativnějších zakázek Českého rozhlasu (ČRo) se blíží do finále. Podle zdrojů deníku E15 se tendru na reklamní služby rozhlasu v předběžném objemu 160 milionů korun účastní až 15 reklamních agentur. Účast potvrdily například agentury Young & Rubicam, Euro RSCG, WMC/Grey a Ogilvy & Mather. Naopak do tendru nepodala přihlášky podle vyjádření svých zástupců žádná firma ze skupiny Médea, Publicis nebo agentura Mark/BBDO.

Samotný rozhlas nechtěl o tendru prozradit bližší podrobnosti. Obálky s nabídkami se přitom otevíraly již v polovině května. „Nyní probíhá a nadále bude probíhat vyhodnocování nabídek. Až do skončení řízení bohužel nemohu poskytnout žádné informace o uchazečích,“ uvedl tiskový mluvčí Českého rozhlasu Jakub Čížek.

Tendr na dodání komplexních reklamních služeb je jednou z největších zakázek ČRo za poslední roky. Veřejnoprávní rozhlas nepoptává pouze kreativitu kampaní, ale i vytvoření značky a corporate identity pro jednotlivé projekty a nákup mediálního prostoru. Výhodu tedy mají ty mediální skupiny, které zahrnují reklamní i mediální agenturu.

Rozhlas uzavře s vítězem rámcovou dohodu. Je skoro jisté, že vybraných zájemců bude více. „Za optimální považujeme počet tří agentur,“ sdělil Čížek. Před vyhlášením řízení ČRo v této oblasti spolupracoval s desítkami agentur.

Čtěte také:

Rozhlas změní tvář. Za miliony

Český rozhlas zruší některé stanice a bude propouštět

Ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu končí

Vítězové s rámcovou smlouvou budou mezi sebou soutěžit o jednotlivé zakázky. V současné době je tedy nemožné určit, jak bude vysoutěžená cena rozdělena. Rámcové smlouvy budou uzavřeny na čtyři roky, první zakázky rozhlasu by se měly objevit od července letošního roku.

Pokorný se vrací do čela Radiožurnálu

Šéfredaktorem Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu se od poloviny června stane současný moderátor Ranního Radiožurnálu Jan Pokorný. Ve funkci nahradí Petra Součka, který z čela stanice odchází z osobních důvodů. Pokorný byl šéfredaktorem Radiožurnálu už v letech 2005 až 2008, v Českém rozhlase působí více než čtvrtstoletí.