Prima na jaře nabídne nové Cesty domů i talkshow s Polívkou

Marek Singer, TV Prima

Marek Singer, TV Prima Zdroj: E15

Televize Prima na jaře vsadí na osvědčené pořady, zejména novou řadu seriálu Cesty domů, Star Magazín, kuchařskou VIP Prostřeno či třetí řadu pořadu Farmář hledá ženu a finále České miss. Odvysílá i několik novinek, mezi nimiž bude mít hlavní slovo komediální talkshow Polívka na víně s hercem Boleslavem Polívkou. Jarní schéma dnes zástupci Primy představili novinářům.

„Loňský rok považujeme za jednoznačný úspěch, podíl skupiny narostl o devět procent, také máme dobrý hospodářský výsledek. Dovolili jsme se označit za vítěze digitalizace, neboť jsme jediná skupina, která je poslední tři roky v růstu,“ uvedl nový generální ředitel Primy Martin Konrád s tím, že tyto pozice chce skupina udržet i letos.

Prima proto hodlá letos i zvýšit investice do vlastní tvorby, o kolik to bude, zástupci televize ale neuvedli. Televize chystá na jaro ještě jednu novinku, kterou ale zatím nechtěla Prima překvapit. „Je to jedna z nejdražších investic letošního roku,“ podotkl pouze programový ředitel Primy Petr Vladyka.

Dalším krokem Primy pro zvýšení renomé bude podle Konráda investice do koprodukce tuzemských filmů. Tím prvním bude romantická komedie o partnerských vztazích Martin a Venuše režiséra Jiřího Chlumského, která bude mít v kinech premiéru 7. března.

„Rozhodli jsme se jít více do koprodukce českých filmů, v nichž jsme byli slabší,“ podotkl Konrád. Martin a Venuše je první vlaštovkou, další prý přibudou. V minulosti filmové koprodukce nechávala Prima zejména na tradičním koproducentu tuzemských snímků České televizi a na komerční Nově.

Prima nyní vysílá tři kanály Family, Cool a Love, v pátek spustí dokumentární Zoom. Na Prima Cool hodlá mimo jiné mužské diváky lákat na další zápasy fotbalové Ligy mistrů UEFA.