Sada Horizon Suite od VMware výrazně přispěje k mobilitě zaměstnanců

VMware

VMware Zdroj: VMware

Koncoví uživatelé mají stále širší znalosti v oblasti výpočetních technologií a neváhají využívat soukromá zařízení i k pracovním účelům. Od IT oddělení pak vyžadují přístup k firemním datům a aplikacím bez ohledu na typ přístroje a místo, kde se právě nacházejí. To s sebou samozřejmě nese řadu problémů, bezpečnostními riziky počínaje a vysokým pracovním vytížením IT oddělení konče.

Společnost VMware na tento aktuální problém zareagovala uvedením sady VMware Horizon Suite, která spojuje aktualizované verze produktů VMware Horizon View 5.2, Horizon Mirage 4.0 a novinku Horizon Workspace do jediného výkonného řešení pro computing koncových uživatelů. Komplexní sada obsahuje vše potřebné k vytvoření plnohodnotného virtuálního pracovního prostoru pro bezpečnou a snadnou práci s firemními systémy prostřednictvím libovolného zařízení, a otevírá tak dveře novému trendu označovanému zkratkou „BYOD“ (bring your own device). Ten si mezi zaměstnavateli i pracovníky získává stále větší oblibu a přináší výhody v podobě flexibilnějších mobilních zaměstnanců, kteří jsou schopni efektivně vyžívat svůj čas, pružně reagovat na nenadálé situace a rychle řešit pracovní úkoly.

Novinka VMware Horizon Suite byla od základu vytvořena jako nástroj pro mobilní pracovníky a spojuje nejpokročilejší technologie i osvědčená řešení od VMware:

Horizon Workspace 1.0 poskytne uživateli jednotnou identitu, ke které může IT administrátor přiřazovat libovolné desktopy, aplikace či složky. Zdroj dat je přitom bezpečně uložen za firemním firewallem, což spolu s centralizovanou správou minimalizuje bezpečnostní rizika. Přehledné a intuitivní uživatelské rozhraní výrazně zjednoduší práci koncových uživatelů.

Horizon Mirage 4.0 rozděluje PC do logických vrstev a následně odešle virtuální kopii celého prostředí do datového centra. IT oddělení pak může centrálně spravovat a aktualizovat jednotlivé vrstvy bez zásahu do ostatních, což výrazně zjednoduší a urychlí například zotavení po havárii či migraci na nový systém.

Horizon View 5.2 je řešení pro virtualizaci desktopů, které umožní koncovým uživatelům vzdáleně přistupovat ke svým desktopům prostřednictvím libovolného zařízení bez nutnosti dopředu instalovat náročný klientský systém. Podpora hardwarově poháněné 3D grafiky otevírá přístup do virtuální infrastruktury desktopů i těm nejnáročnějším grafickým programům jako je například CAD.