Šéf ČT1 Dolejš odchází z televize

Radan Dolejš

Radan Dolejš Zdroj: E15, Anna Vackova

Výkonný ředitel ČT1 Radan Dolejš opouští k dnešnímu dnu televizi. Na Radě ČT to oznámil ředitel ČT Petr Dvořák. Dolejšovy kompetence přebírá ředitel programových okruhů Milan Fridrich. Se samotným Dolejšem by Dvořák chtěl i nadále počítat. "S Českou televizí může spolupracovat jako dramaturg a tvůrce," řekl Dvořák. Fridrich v současnosti zastává v České televizi funkci ředitele programových okruhů.

Pokračuje tak obměna managementu České televize, která začala Dvořákovým říjnovým nástupem do čela veřejnoprávního média. Na počátku minulého měsíce jmenoval do funkce ředitele programových okruhů právě Fridricha, který do té doby vedl sekci nových médií. Finančním ředitelem se stal bývalý výkonný ředitel TV Nova Milan Cimirot a výkonným ředitelem ČT24 někdejší šéf dnes již neexistující televize Z1 Zdeněk Šámal. V čele sekce nových médií místo Fridricha stanula jeho dosavadní zástupkyně Pavlína Kvapilová.

Nově jmenovaní nahradili manažery, kteří opustili vedení ČT koncem září. Byli to obchodní ředitel Robert Kvapil, šéf programových okruhů Radek Žádník, šéf zpravodajského kanálu ČT24 Roman Bradáč a finanční ředitelka Lujza Oravcová.

Funkci obchodního ředitele Dvořák dosud neobsadil. Další personální kroky je možné očekávat v budoucnu. V prosinci totiž hodlá Dvořák radě představit novou organizační strukturu ČT, která bude platit od ledna 2012.

Dvořáka Rada ČT zvolila generálním ředitelem veřejnoprávního média v září poté, co bývalý ředitel Jiří Janeček koncem srpna rezignoval ze zdravotních důvodů. Vybrala ho ze 36 lidí, kteří se o funkci ucházeli.

Radan Dolejš patří v českém zábavním průmyslu k ostříleným hráčům. Stál u boomu hospodských kutálek, když zakládal komerčně úspěšné Šlapeto.

Působil jako dramaturg na Nově (pořady Horoskopičiny, Novoty, Čundrcountryshow, Ruská ruleta), scenárista v České televizi (Hvězdy na Vltavě, Anděl 2003 až 2007, Karel Gott 70), na Primě se podílel na koncertu k 65. narozeninám Karla Svobody.

Loni překvapivě skončil v České televizi, kde dostal za úkol postavit na nohy skomírající program ČT1.