Server Lenovo TD350: spolehlivý partner pro podnikání

Server Lenovo TD350: spolehlivý partner pro podnikání

Server Lenovo TD350: spolehlivý partner pro podnikání

Zástupce páté generace tower serverů Lenovo ThinkServer TD350 je ideálním řešením pro střední a větší podniky. Je totiž zkonstruován tak, aby byl snadno rozšiřitelný a zároveň firmě šetřil náklady na provoz. V testování internetového magazínu IT PRO navíc tento server získal nejvyšší, pětihvězdičkové ocenění. Pozitivní hodnocení si vysloužil především pro svou velkou kapacitu úložiště, praktickou konstrukci, nástroje systémové správy a také celkový poměr ceny a výkonu.

ThinkServer TD350 umožní podnikům nalézt ideální rovnováhu mezi výkonem a masivní kapacitou úložiště. Malá společnost navíc díky jeho snadné škálovatelnosti může na počátku investovat do TD350 coby jednoduchého souborového či tiskového serveru a snadno jej pak rozšiřovat podle aktuálních požadavků.

Lenovo ThinkServer TD350 je vybaven až dvěma 16ti jádrovými procesory řady Intel Xeon E5-2600 v3, pamětí s kapacitou až 512 GB DDR4 a interním úložištěm o velikosti až 90 TB ve 3,5palcovém šasi. Díky své inovativní konstrukci navíc tento server nabízí o 25 % více diskového prostoru, a to s vyššími přenosovými rychlostmi i větším výkonem při vstupních a výstupních operacích. Volitelně je možné do serveru připojit dvě přídavné M.2 SSD karty pro bezpečné bootování.

Thinkserver TD350 je zároveň příkladem snadno škálovatelného serveru, který roste spolu s firemními požadavky. Jeho praktická konstrukce mu umožňuje rozšířit vnitřní kapacitu až na 32 hot-swap disků, hardwarový RAID a několik 10 Gbit/s síťových karet. Server TD350 si díky tomu bez problému poradí s chodem komplexnějších analytických nástrojů, velkých databázových systémů a dalších paměťově náročných aplikací. Připojení nebo vylepšení jednotlivých komponent je navíc mimořádně jednoduché díky beznástrojovému systému uchycení 95 procent uživatelsky vyměnitelných dílů.

Klíčový je ale způsob, jak TD350 šetří své provozní náklady. Vybaven je energeticky úspornými komponenty v čele s napájecími zdroji 80 PLUS Titanium s účinností až 96 % a především inteligentním systémem chlazení. Ten je speciálně navržen tak, aby byl server schopen pracovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu i při teplotě 45° C, aniž by to mělo jakýkoliv vliv na jeho spolehlivost. ThinkServer TD350 má zároveň sníženou hlučnost, takže je možné ho bez jakýchkoliv problémů umístit i do prostředí kanceláře.

Nová generace nástrojů systémové správy přináší nejnovější informace o stavu serveru a zároveň včas upozorní na případné krizové situace, jako je přehřívání nebo výpadek jednoho z disků. Pro případ poruch poskytuje Lenovo záruku typu Next Business Day, která se postará o co nejrychlejší uvedení serveru zpět do plného provozu.

www.thinkserver.cz.