Skype v Česku expanduje, zdvojnásobí počet zaměstnanců

Nokia, Skype

Nokia, Skype

Skype Česká republika, lokální pobočka obří komunikační softwarové společnosti, spouští velkou náborovou kampaň. Jejím cílem je získat špičkové české odborníky z oblasti IT. Volné pozice jsou kromě Prahy vypsané také v Londýně, Tallinu, Moskvě a Stockholmu.

„Českým vysoce kvalifikovaným softwarovým inženýrům Skype nabízí možnost uplatnění ve společnosti, která uspěla zejména ve vývoji unikátních a inovativních technologií, díky čemuž se stala v posledních letech světovým lídrem v oblasti online komunikací,“ říká k náborové kampani Roman Pacvoň, firemní manažer PR.

V současné době zaměstnává pražská kancelář společnosti Skype zhruba osmdesát zaměstnanců. Do června 2013 jich však má v plánu zaměstnat jednou tolik. Náborová kampaň, kterou Skype momentálně spouští, potrvá celý rok.

Firma chce obsadit především pozice softwarových vývojářů. Za tím účelem hledá řadu vysoce kvalifikovaných specialistů s několikaletými zkušenostmi v oboru. „Jsme rádi, že v době odlivu mozků, zejména z oborů informačních technologií a jiných technických oborů můžeme nabídnout tady v České republice skvělým českým odborníkům uplatnění, za kterým velmi často odcházejí do zahraničí,“ říká Tomáš Vocetka, ředitel Skype Czech Republic.

Celosvětově Skype zaměstnává více než 1600 zaměstnanců, nově však po celém světě hledá dalších 400 odborníků.