T-Mobile USA propustí téměř dva tisíce zaměstnanců

T-Mobile USA

T-Mobile USA Zdroj: profimedia.cz

Mobilní operátor T-Mobile USA sníží počet call center v USA a propustí zde 1900 zaměstnanců, což představuje zhruba pět procent celkové pracovní síly v zemi. Firma současně nevyloučila, že další propouštění může následovat v příštích měsících.

Americká divize telekomunikační společnosti Deutsche Telekom se snaží snížit náklady a zajistit si peníze na investice do modernizace sítí. Restrukturalizace následuje poté, co americký regulátor zamítl převzetí T-Mobile USA firmou AT&T za 39 miliard dolarů (723,8 miliardy korun).

Počet call center se má nově do konce června snížit na 17 z dosavadních 24, protože firma má méně zákazníků, a vyřizuje tak méně hovorů. Sedm zrušených center zaměstnává 3300 zaměstnanců, 1400 z nich však posílí tým zbývajících center. Celkem má společnost zhruba 36 tisíc zaměstnanců.

T-Mobile má v USA problémy, protože je jediným z velkých operátorů, který nenabízí přístroje iPhone americké firmy Apple. V únoru firma oznámila, že letos modernizuje svoji mobilní datovou síť, aby byla kompatibilní s iPhony a dalšími chytrými telefony, napsaly agentury AP a Reuters.

T-Mobile USA je nejmenší ze čtyř národních mobilních operátorů. V poslední době se však potýká se ztrátou zákazníků. Firma dodala, že plánuje ve druhém čtvrtletí restrukturalizaci dalších částí podnikání, včetně modernizace sítí a zavádění nových technologií. Chce také rozšířit počet zaměstnanců prodeje.