UPC chystá zrychlení internetu na 120 Mbit/s

Internet

Internet

Největší tuzemská kabelová firma UPC chystá zvýšení rychlosti svého internetového připojení. Od pondělí nabídne v rámci balíčků s kabelovou televizí připojení o rychlostech 60 a 120 Mbit/s. Samostatně by se zvýšené rychlosti měly objevit v nabídce firmy na začátku příštího roku.

Mluvčí UPC František Malina pouze potvrdil, že UPC zřejmě zavede vyšší rychlosti v balíčcích v rámci podzimní kampaně. „Chceme tak mimo jiné otestovat, jaký by byl o službu zájem,“ dodal bez dalších podrobností.

V současnosti UPC nabízí internet o rychlostech deset, 25, 50 a 100 Mbit/s za 494 až 999 korun. Balíčky s novými rychlostmi vyjdou v případě 60 Mbit/s a televizní nabídky Komfort s 80 programy na 649 korun měsíčně plus poplatek za pronájem zařízení. U dvojnásobné rychlosti bude cena o stokorunu vyšší.

Pokud si v současnosti zákazník objedná samostatně připojení 50 Mbit/s a nabídku standard, zaplatí 1403 korun. Základní desetimegabitovou přípojku bude UPC dál samostatně nabízet za cenu 299 korun pro první rok, poté stoupne na 494 korun.

Konkurenční Telefónica na jaře zvýšila maximální rychlost svého xDSL na 25 Mbit/s. Za připojení zákazník zaplatí 850 korun, první rok je cena snížená na 600 korun.