V Rusku pořádají skutečné Hunger Games. Drsná hra slibuje i vraždy

Hunger Games: Síla vzdoru

Hunger Games: Síla vzdoru Zdroj: Forum Film CZ

Ve filmu Hunger Games hraje Jennifer Lawrenceová (vpravo), letošní držitelka Oscara
Hunger Games
Kasovní trhák. Společnost Lionsgate si díky hitu Hunger Games meziročně polepšila o více než 738 procent
Hunger Games
Lionsgate vkládá do ságy The Hunger Games velké naděje
6
Fotogalerie

Třicet lidí ponechaných v sibiřské divočině bude bojovat o výhru v hodnotě zhruba 42 milionů korun v reality show Game2: Winter. Pořadatel Jevgenij Pjatkovský akce řekl, že půjde o 15 mužů a 15 žen. Pravidla reality show přitom otevřeně prohlašují, že soutěžícím bude dovoleno vše.

 
 

"Rvačky, alkohol, vraždy, znásilňování, kouření, prostě vše," lze se dočíst v oficiálním dokumentu. Rovněž se v něm sice píše, že produkce nenese žádnou odpovědnost za chování účastníků a všichni by měli dodržovat zákony Ruské federace, Pjatkovský ale také přiznává, že i vrtulníkem bude trvat cesta na místo natáčení minimálně půl hodiny.

"Všichni jste asi viděli seriál Ztraceni, ale přežití v tropickém klimatu je vážně jiné, než přežití v sibiřské tajze v minus čtyřiceti stupních Celsia," uvedl podnikatel z Novosibirsku Pyatkovsky pro Siberian Times.

Ten plánuje, že v odlehlé části Sibiře nebude nikdo kromě soutěžících. Celé území, na kterém mají mimo jiné žít i medvědi a vlci, bude snímat dva tisíce kamer a každý z 30 "šťastlivců" bude mít ještě jednu vlastní. Reality show má běžet dlouhých devět měsíců a výhru si rozdělí všichni, kteří vydrží až do konce.