V USA jsou z bezdomovců chodící hotspoty

Svůj „hotspot“ si můžete najít na Google Maps

Svůj „hotspot“ si můžete najít na Google Maps Zdroj: MobilMania.cz

Pokud žijete ve větším městě, určitě jste se setkali s lidmi bez domova, kteří si přivydělávají prodejem časopisů. V 21. století je však nutné se přizpůsobit moderní době. V Austinu ve státě Texas se několik bezdomovců zapojilo do projektu Homeless Hotspots a stali se živoucími Wi-Fi hotspoty.

Homeless Hotspots je charitativním projektem společnosti BBH New York, která se snaží modernizovat pracovní službu „street-paper“, kterou u nás určitě znáte v podání časopisu Nový Prostor. Místo prodeje novin a týdeníků však v Austinu nabízejí prodej digitálních služeb.

Živoucí „hotspoti“ jdou s dobou a jsou vybaveni 4G modemem, ke kterému za poplatek dvou dolarů nabízejí 15minutový přístup k internetu pomocí Wi-Fi. Svou polohu sdílí pomocí Google Latitude, je tedy možné nalézt je online na Google Maps – mapa je dostupná přímo na webových stránkách homelesshotspots.org. Přispět jim můžete i přes PayPal.

Projekt Homeless Hotspots se stejně jako český Nový Prostor snaží pomoci lidem, kteří se dostali do finanční a sociální tísně. Mezi pracovníky zapojené do Homeless Hotspots jsou lidé, kteří ztratili domov při hurikánu Katrina, ale i dlouhodobě nezaměstnaní. Tyto projekty se snaží těmto lidem pomoci tím, že jim dají práci a tou jim pomohou získat peníze pro nový start do života.

Svůj „hotspot“ si můžete najít na Google MapsSvůj „hotspot“ si můžete najít na Google Maps|MobilMania.cz