Výběr stavitele ČT Brno nabírá zpoždění

Česká televize

Česká televize Zdroj: E15

Největší zakázka České televize v posledních letech, tendr na stavbu léta plánovaného nového televizního studia v Brně s předpokládanou cenou 340 milionů korun, nabírá zpoždění. Původní termín pro podání přihlášek, stanovený ke konci srpna, veřejnoprávní stanice počtvrté posunula.

Aktuální termín uzávěrky je nyní 9. října. Není tak jisté, že se začne stavět v listopadu, jak televize očekávala v červnu při vyhlášení zakázky, byť za předpokladu, že se nevyskytnou komplikace.

Důvodem pro prodloužení termínu je podle mluvčí České televize Alžběty Plívové upřesňování zadání. „Potenciální uchazeči analyzují velmi podrobně zadávací dokumentaci a výsledkem jsou zejména dotazy na výkaz výměr a projektovou dokumentaci,“ uvedla mluvčí. „ČT poté vyhodnotila některá upřesnění tak, že pro zpracování kvalitní nabídky bylo třeba poskytnout uchazečům více času,“ dodala. Kdy by mohl být stavitel nového studia vybrán, to se podle mluvčí nedá konkrétně uvést. Po uzávěrce přihlášek musí výběrová komise nabídky zhodnotit, přičemž čas potřebný pro hodnocení nabídek bude ovlivněn jejich počtem.

Eklová kandiduje ve volbách za ODSEklová kandiduje ve volbách za ODS

Samotný výběr může být mimo jiné zkomplikován tím, že se někdo odvolá proti případnému vyloučení ze soutěže při nesplnění zadávacích podmínek, či proti neúspěchu v tendru.

Stavba nového studia v Brně na bývalých pozemcích Zetoru v Líšni se začala připravovat ještě za předchozího šéfa Kavčích hor Jiřího Janečka. Z tehdejší původní odhadované částky přes 600 milionů korun se po nástupu Petra Dvořáka stala suma o téměř polovinu nižší, částečně i kvůli odložení výstavby ateliéru na pozdější dobu. Nové studio je potřeba, neboť ČT v Brně léta sídlí v zastaralých a již nevyhovujících objektech.