Yahoo prý jedná o prodeji svých asijských aktiv

Yahoo

Yahoo

Americká internetová společnost Yahoo, které se již delší dobu nedaří držet krok s konkurencí, uvažuje o prodeji většiny svých asijských aktiv. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Zvažovaná transakce podle nich asijská aktiva ohodnocuje na 17 miliard dolarů (333 miliard korun). Celá firma Yahoo má nyní podle Reuters tržní hodnotu kolem 18,5 miliardy dolarů.

Dříve úspěšné, teď klopýtající. Yahoo v současnosti není schopné konkurovat těžkým vahám internetu, jako jsou Google či Facebook. Firmě je jasné, že v současné podobě se už dlouho neudrží. Nabídky na převzetí celé společnosti Yahoo zatím odmítá.

Teď se prý ale jedná o tom, že by Yahoo prodalo jen svá asijská aktiva. Tedy většinu svého podílu v čínském internetovém podniku Alibaba a celý podíl v japonské divizi Yahoo Japan.

„Je to rozhodně krok správným směrem,“ řekl k údajně zvažované transakci analytik Adam Seessel ze společnosti Martin Capital Management.

Společnosti Yahoo, která váží možnosti, jak restrukturalizovat své aktivity, by tak zůstal jen její byznys ve Spojených státech. Akcie Yahoo na spekulace o prodeji asijských aktivit reagovaly pozitivně – přidaly téměř šest procent.