Titul MBA: Vše, co jste o něm chtěli vědět

Titul MBA: Vše, co jste o něm chtěli vědět

Titul MBA: Vše, co jste o něm chtěli vědět

V České republice se neustále rozšiřuje nabídka tzv. profesních titulů, které své studenty připravují na práci manažera. Aby pro vás získaný titul MBA opravdu představoval lepší místo a lepší plat, je třeba pečlivě vybírat, kam si pro titul zajdete.

Co MBA znamená? A pro koho je určený?

MBA neboli Master of Business Administration je profesní studijní program, který prohlubuje znalosti z oblasti řízení a prakticky své studenty do řídících pozic připravuje. Nejedná se o náhradu vysokoškolského studia, ale o jeho rozšíření. MBA studium je zaměřeno na praktické dovednosti a je tedy praktickým doplněním teoretických znalostí z vysokoškolského studia.

Titul MBA je mezinárodně uznávaný manažerský titul a investice do něj se jeho držitelům většinou v krátkém časovém horizontu vrátí. Ať už v podobě lepší pracovní pozice, širších možností uplatnění či zvýšení platu.

Jaké jsou podmínky pro přijetí? A kolik to vlastně stojí?

Pro přijetí ke studiu se obvykle vyžaduje vysokoškolské vzdělání alespoň bakalářského stupně. Není to ale vždy podmínkou. Pokud máte středoškolské vzdělání s maturitou a můžete doložit dostatečnou manažerskou praxi, budete ke studiu přijati také.

Školné za celé studium se většinou pohybuje kolem 100.000 Kč, ale ne vždy je nutné tuto částku složit najednou. Například Ústav práva a právní vědy, o.p.s. nabízí možnost školné splácet bez navýšení.

Titul MBA: Vše, co jste o něm chtěli vědětTitul MBA: Vše, co jste o něm chtěli vědět

Co když nemáte čas chodit každý den do školy?

I tak se můžete ke studiu MBA přihlásit. MBA je profesní titul, proto se počítá s tím, že o něj stojí také již zaměstnaní lidé, kteří mají zájem o zvýšení své kvalifikace. Studium tedy probíhá distančně a částečně také formou online výuky. Výuka probíhá většinou o víkendu, takže vás při výkonu zaměstnání nebude nijak omezovat. Studium MBA obvykle trvá pouze 12 až 14 měsíců.

Kam pro titul MBA?

Známkou kvality instituce je patřičná mezinárodně uznávaná akreditace. Neméně důležitý je lektorský tým. Než se ke studiu přihlásíte, zjistěte si, co za své peníze dostanete. Zajímejte se o organizaci studia, podmínkách o přijetí, přednášejících, jaké specializace škola nabízí a která z nich je vhodná právě pro vás.

Tip: