Vzdělávání zaměstnanců jako pilíř budoucí prosperity

Zdroj: WEBCOM a.s.

Pro více než tři čtvrtiny Čechů je hlavním faktorem při rozhodování o dalším studiu především zvyšování kvalifikace, která jim následně umožní lepší uplatnění na trhu práce nebo adekvátní navýšení ohodnocení jejich práce v aktuálním zaměstnání.

Postoj českých zaměstnavatelů ke vzdělávání zaměstnanců prošel dynamickým vývojem a v současnosti ho za klíčové považují všichni důležití hráči na trhu. Digitální revoluce přináší ještě zřetelnější nárok na úroveň vzdělanosti, než tomu bylo kdy v minulosti. Konkrétně pak vyžaduje dokonalý přehled o nejnovějších trendech v daném oboru. Absolventi z příslušných vysokých škol (zejména u technických oborů) přicházejí zpravidla do praxe vybaveni solidními znalostmi, avšak tím proces jejich vzdělávání zdaleka nekončí.  Firmy, které si zakládají na dlouhodobé prosperitě, investují mohutné prostředky do intenzivní edukace nejen svých kmenových zaměstnanců, ale i zákazníků, kteří užívají jejich produkty či služby. Dalším logickým krokem v tomto snažení je pak zakládání vlastních školicích center, která mohou ideálně přizpůsobit vlastním specifickým potřebám.

Takovou zkušenost za sebou mají i ve společnosti WEBCOM, která otevřela svůj vlastní výukový prostor Webcom Education Point již v roce 2014. „Pociťovali jsme akutní potřebu zbudovat vlastní školicí centrum, které by bylo schopno promptně reagovat na poptávku po vzdělávacích programech pro naše zaměstnance i klienty,“ říká personální ředitelka WEBCOM Olga Konečná. „Naše první velmi pozitivní zkušenosti v oblasti edukace byly s adaptačním programem pro studující a absolventy. Proto jsme neváhali, když se otevřela možnost kofinancování výstavby vlastního výukového střediska díky Evropskému fondu pro regionální rozvoj a Ministerstvu průmyslu a obchodu.“

„Webcom Education Point (WEP) disponuje veškerým potřebným zázemím pro poskytování nadstandardního vzdělávacího servisu,“ vypočítává výhody školicího centra manažer WEP Tomáš Kudrna. „Samozřejmostí je dnes špičkové vybavení učeben a individuální gastronomické služby. Benefitem WEP je také unikátní architektonické řešení budovy, které umožňuje využití venkovního prostoru zahrady.“ Jedná se o centrum, které nabízí nejmoderněji vybavené prostory pro setkávání lídrů v IT oboru. Důležitým faktorem je také skutečnost, že je možné zcela přizpůsobit témata a časy jednotlivých programů aktuálním vnitřním potřebám společnosti.

Webcom Education Point v BrněWebcom Education Point v Brně | WEBCOM a.s.

„Jedním ze základních nároků byla také skutečnost, aby naše středisko bylo přátelským a vyhledávaným místem jak pro svou šíři nabízených služeb, tak pro ryze individuální přístup ke každému z našich návštěvníků. Naší ambicí bylo vybudovat nejen prvotřídní pracoviště z hlediska odborného, ale také místo, kam se budou, pro jeho jedinečnou atmosféru, přednášející i posluchači s chutí vracet,“ uzavírá téma Olga Konečná.

J. Jelínková