Pražská zoo těží z vlny návštěvníků, ještě nikdy jich nepřibývalo tak rychle

Langury čínské

Langury čínské Zdroj: Zoo Praha

Tuleň
Současný výběh pro lední medvědy
Panda
Současný výběh pro lední medvědy
Dočká se Praha pandy od Číňanů?
27
Fotogalerie

Pražskou zoologickou zahradu navštívilo od začátku roku už půl milionu lidí. Na twitteru to oznámil ředitel zahrady Miroslav Bobek. Dodal, že dosud nikdy nebyla půlmilionová hranice překročena tak brzy. Za celý loňský rok zamířilo do Troji skoro 1,5 milionů návštěvníků.

Kromě vysoké návštěvnosti mají dnes v pražské zoo ještě jeden důvod k radosti. V noci se totiž narodilo mládě bizona. "Je spolu s matkou vidět ve výběhu, zatím vypadá vše v pořádku," napsal Bobek.

Od začátku roku zaznamenala pražská zoo několik vzácných přírůstků. Koncem dubna se narodilo mládě samici hrabáče kapského Kvídě a v březnu se už podeváté dočkala potomka gueréza pláštíková Lucie. Na jaře přišla na svět také trojice štěňat jihoamerických psů pralesních. Chov těchto šelem je přitom v zoologických zahradách spíše výjimečný a příliš se nedaří.

Zoo Praha patří mezi nejnavštěvovanější místa v Praze. Od roku 2005 každý rok návštěvnost překračuje hranici jednoho milionu. Loni ji navštívilo 1 445 126 lidí. Šlo tak o druhý nejlepší výsledek za dobu její existence.

Letošní teplé a slunečné jaro návštěvnosti zoologických zahrad v Česku přeje. V zahradě na Svatém Kopečku u Olomouce se počet návštěvníků od ledna do poloviny května meziročně zvýšil zhruba o třetinu na 110 tisíc. Hlavně o víkendech byla zahrada plná lidí.