Kam si zajít na nejlepší brunch v šesti různých městech

Brunch Box z Kafe víno kokino

Brunch Box z Kafe víno kokino Zdroj: Kafe Víno Kokino

Coffeeroom
Kafec
Bistro Široká
Kafe Víno Kokino
Cokafe
6
Fotogalerie

Brunch je ideální trávení sobotních nebo nedělních ran. Můžete se v klidu vyspat, pak se dobelhat na něco extrémně dobrého a navíc je naprosto společensky přijatelné začít se opíjet mimosou už před obědem. Letos moc dovolených asi nebude, ale malý výlet po naší zemi vás nezabije. A v každém městě si můžete zajít na brunch. 

Praha - COFFEEROOM

CoffeeroomCoffeeroom | Fitfoodlover

Vinohrady jsou Mekka kaváren a bister. Jedinečný genius loci této čtvrti láká na víkendové brunche snad všechny Pražany. Vyhlášený je espresso bar CoffeRoom. přímo na Korunní ulici, který je sice maličký, ale jeho autentičnost tím netrpí. CoffeeRoom. nabízí svým zákazníkům výběrovou kávu a snad nejlepší avokádový toast v Praze. Perfektní je také banánový chléb s domácím burákovým máslem, banány, vlašskými ořechy a javorovým sirupem. Koukněte na Instagram @coffeeroomprague.

Pardubice - KAFE VÍNO KOKINO

Kafe Víno KokinoKafe Víno Kokino | Kafe Víno Kokino

Malá kavárna doslova pár kroků od hlavní třídy v Pardubicích je ukrytá přímo za divadlem. Brunch zde dělají pouze v sobotu a člověk udělá dobře, když má rezervaci. Vytvořili si geniální systém brunch boxíků, jejichž obsah prozradí obvykle v pátek a kombinace se nikdy neopakuje. Obvykle najdete něco slaného, sladkého a čerstvé ovoce k zakousnutí. Majitelka si také sama peče neuvěřitelné dorty, věnečky které se logicky jmenují Věnceslavové a co se kávy týče, používají skvělá zrna od Rebelbean. Interiér je krásně jednoduchý, zahrádka je jak oáza uprostřed města, obsluha profesionální kavárna si celkově zakládá na zero waste a eko přístupu. Jejich novinky a krásné fotky najdete na Instagramu @kafevinokokinoinstagram 

Brno - Kafec Brněnský

KafecKafec | Kafec

Kavárna kousek od centra Brna nabízí dokonalé dezerty, precizní kávu  a především snídaně, které vám poskládají dle chuti. Můžete si na talíř nechat namixovat jídlo tak, jak vám to vyhovuje. Krom snídaňového menu ale nabízí si skvělé sendviče a další skvělé papání. Instagram je @kafecbrnensky. 

Liberec - Bistro Široká

Bistro ŠirokáBistro Široká | Jizerské Ticho

Velice nečekaně v ulici Široká najdete Bistro Široká. Krom každodenních menu mají i velice dobře promyšlenou nabídku, kterou si dát k snídani.. Majitel a zakladatel je bývalý architekt a tomu odpovídá i design místa. Celková atmosféra je velice domácí a příjemná, jak když sedíte doma v kuchyni a je vám dobře. Jak design tak denní nabídky jsou na @bistro_siroka

Ostrava - Cokafe

CokafeCokafe | FOOD YAS

Když už nevyšly Colours, alespoň podpořte ekonomiku Ostravy. Kavárna Cokafe má krom několika poboček kaváren i pražírnu, pekárnu a coffee truck. Nicméně v "pobočce" ve Vítkovicích si můžete dát skutečně moc dobrou snídani. Vajíčka, mají různé druhy bowls, promakané avochleby a další obložené sendviče. Káva je logicky z vlastní pražírny a je skvělá. Instagram mají pod @cokafe.dov.

České Budějovice - Café Datel 

Café DatelCafé Datel | café datel

Pár kroků od světoznámého čtvercového náměstí najdete kavárnu Café Datel. Jak sami píší, přes den jsou kavárnou a večer se promění na bar. Kávu mají výběrovku od Rebelbean, snaží se používat lokální suroviny, takže po sezóně jahod už nejsou lívance. Nicméně na ně se skutečně vyplatí počkat do dalšího roku. Krom lívanců mají samozřejmě i jiné snídaně a večer (nebo přes den, my nesoudíme) i jejich vlastní gin a další drinky. Na Instagramu je najdete pod @cafedatel.