Co poslouchá Tomáš Kučera aka TK27

Tomáš Kučera

Tomáš Kučera Zdroj: archiv

Rapper Tomáš Kučera, používající pseudonym TK27 je prvoligový fotbalista hrající za FK Teplice a současně je členem jihlavské rapové trojice 58G, která patří k předním českým představitelům žánru, kterému se přezdívá drill. TK27 nám prozradil, jaká hudba lahodí jeho uchu i duchu.

Od které písničky, kterou napsal někdo jiný, znáš celý text od začátku do konce?

Když pominu zahraniční, tak za poslední přibližně rok určitě Rodinnej typ od Yzomandiase. Track, co je striktní, technicky skvělý wa zároveň nepostrádá hloubku.

Co bylo první album, které sis koupil nebo dostal?

Repertoár od PSH. V tu dobu můj o pět let starší brácha kupoval BBarák a tuším, že se to dalo tenkrát koupit i jako příloha k časopisu. Poslouchali jsme to pak dlouho na repeat.

Co nejraději posloucháš v autě nebo v MHD?

Nedá se říct, podle nálady a kam zrovna jedu, přes taneční sety mých oblíbených DJs až po novinky z rappu, elektroniky a i ostatních žánrů.

Která písnička tě v poslední době nejvíc dostala?

Kay Flock – Being honest. Kay Flocka mi ukázal Doktor (kolega ze skupiny 58G) a poslední dobou je to snad můj nejposlouchanější interpret.

Ve kterém videoklipu bys chtěl prožít jeden den života?

Money talks feat. Dave od Fredo. Baví mě ten filmovej efekt.

Co dalšího si poslechnout v dubnu?

Charli XCX  - Crash

Britská zpěvačka Charli XCX se během deseti let vypracovala z nadějné hvězdičky anglické klubové scény v jednu z největších popových div světa. Její status megastar má potvrdit aktuální páté studiové album, z nějž vyšlo už několik skvělých hitů. A pokud se chcete trochu zapotit, doporučujeme zhlédnout svůdný klip ke skladbě New Shapes v níž hostují i kolegyně Christine And The Queens a Caroline Polachek.

Metronomy - Small World

Brightonská skupina Metronomy je jednou z nejzajímavějších současných skupin Velké Británie a jejich mix new wave, popu, nezávislého roku a velmi osobitého skladatelského rukopisu jim mimo jiné zajistilo i cenu Mercury za album The English Riviera. Jejich novinka sice není tak velkolepá a působí podstatně křehčeji než předchozí tvorba skupiny, vzhledem k inspiraci lockdownem a obývacími pokoji, do nichž se naše životy najednou scvrkly, je to však zcela na místě.

Yzomandias + Nobody Listen  - J. Eden E-Gen

Český rapový král Yzomandias o sobě opět dává vědět, ačkoli tentokrát to není přímo řadové album, ale mixtape, který vytvořil ve spolupráci s dýdžejem a producentem známým pod jménem Nobody Listen. Jakub Vlček, jak zní Yzomandiasovo jméno, na něm opět dává najevo, že je na míle před zbytkem současné domácí rapové scény a především, že je skutečně v pozici, kdy si může dělat co chce a jeho fanoušci mu utrhnou ruce. Svůj status pak trefně glosuje v úvodní skladbě, kde říká „Občas zapomínám na to, jaký mám štěstí, ale štěstí to neudělalo za nás.“