Ruské kolo, holič zdarma či kulečník. Neotřelé kanceláře aneb konec home office?

Centrála amerického automobilového webu Edmunds.com získala několik cen za design a je pravidelně volena jako jedno z nejlepších míst pro práci v USA. Ze stropu tu visí legendární corvetty, patra jsou propojena skluzavkou a zaměstnanci mají k dispozici spousty zábavy a vybraných pochutin včetně mraženého jogurtu či ovoce zdarma. K dispozici mají rovněž dvě kolosální akvária se 160 tropickými rybami, hernu a obrovskou venkovní projekční obrazovku, která se používá pro filmové večery.

Centrála amerického automobilového webu Edmunds.com získala několik cen za design a je pravidelně volena jako jedno z nejlepších míst pro práci v USA. Ze stropu tu visí legendární corvetty, patra jsou propojena skluzavkou a zaměstnanci mají k dispozici spousty zábavy a vybraných pochutin včetně mraženého jogurtu či ovoce zdarma. K dispozici mají rovněž dvě kolosální akvária se 160 tropickými rybami, hernu a obrovskou venkovní projekční obrazovku, která se používá pro filmové večery. Zdroj: Edmunds.com

Sídlo společnosti Google (Googleplex) v Kalifornii je snem každého zaměstnance. Uvnitř mají pracovníci k dispozici bowlingovou dráhu, volejbalové hřiště, kulečník, horolezeckou stěnu a několik kantýn, kde se podávají jídla z celého světa. Mimo to mají zdarma také kadeřníka či masáže.
Společnost s výrobky pro domácí mazlíčky Bark se údajně pyšní nejpřívětivějším pracovním prostředím pro pejsky. Kanceláře byly speciálně designovány pro čtyřnohé mazlíčky, kteří mohou chodit do práce se svými páníčky, a denně jich tu běhá rovnou pět desítek.
Zaměstnanci americké pojišťovny Acuity Insurance mají k dispozici vlastní ruské kolo, horolezeckou stěnu a herní místnost. Nechybí ani neformální salónky či obří divadelní sál pro velké porady.
Kampus Microsoftu v Redmondu tvoří více než 120 budov obklopených úchvatnou zelení, takže společnost investovala zejména do venkovních prostor, kde mohou zaměstnanci jíst, pracovat a relaxovat (např. při sportu na jednom z mnoha hřišť). V podstatě jde o takové město ve městě a Microsoft tak zaměstnancům zajišťuje i dopravu po rozlehlém kampusu.
Centrála Lega v Dánsku je stylizovaná podle legendárních kostiček. Zaměstnanci mají samozřejmě k dispozici velký archiv výrobků, kam mohou chodit čerpat inspiraci nebo si jen odpočinout při hraní. A upustit páru mohou třeba i na vlastní skluzavce.
50
Fotogalerie

Příjemné pracovní prostředí je pro zaměstnance vítáným benefitem, který ovlivňuje i jejich výkon, a firmy proto do svých prostor investují čím dál více. Pohodlný nábytek, moderní vybavení, klimatizace či kávovar jsou již považovány za určitý standard, ty největší špičky v oboru ale zacházejí ještě dál, přičemž kreativitě se meze nekladou. Mít na pracovišti skluzavku nebo fotbalové hřiště? V dnešní době žádný problém! Podívejte se v galerii na neotřelé kancelářské prostory, kde pracovat je naprostý sen. Dost možná převyšující výhody práce z domova. Co myslíte?