4 věci, které by měl mít stylový muž doma

Bydlení dospělého chlapa by mělo být stejně dospěle vybavené.

Bydlení dospělého chlapa by mělo být stejně dospěle vybavené. Zdroj: Architectural Digest

Bydlení je stejně důležitá součást životního stylu jako auto nebo šatník. Jedno nefunguje bez druhého. Neříkáme, že materie je to nejdůležitější – všichni víme, že to nejdůležitější na světě je dobré PR – ale pokud chcete žít na určité úrovni, o tyto věci se budete starat.

Pořádný bar

Nemusíte mít přímo bar i se stoličkami, ale alespoň barový stolek, kde bude dostatek druhů alkoholu, odpovídající sklenice, nějaký hezký shaker a v lednici vždy led a láhev šampaňského – protože člověk nikdy neví, co za hosta přijde a co bude chtít pít. Ztracené umění koktejlu je smutné, nicméně barový stolek povýší jakoukoliv místnost na vyšší úroveň. 

Dospělácké povlečení a ručníky

Povlečení jako celý set, bez kytek, obrazů koní nebo podobných hloupostí. Jedinou výjimkou jsou Star Wars – ty jsou jednoduše cool. Pořiďte si kvalitní povlečení, kvalitní ručníky v jedné barvě a v několika velikostech a zbavte se všech těch náhodných a jednodílných kusů. Také máme asi všichni doma nějakou tu utěrku, kterou nám dala ještě máma nebo babička. Zbavte se jich a pořiďte si vlastní. 

Knihovnu

Logicky, i když si čtete knihy na Kindlu, je dobré mít alespoň nějaký výběr knih. Můžou posloužit i jako konverzační téma, popřípadě dobrá dekorace. Nic to ale nemění na tom, že byste měl číst. Dobře vybavená knihovna je něco, co můžete mít celý život, knihy sbírat a i svazky náhodně v interiéru dodávají jiný look, než jen časopisy. 

„Dámské věci“

Asi takhle, pokud s nikým nechodíte a žijete sám, nikdy nevíte, kdy se dobré rande dostane až k vám domů. To pak budete za frajera, když vytáhnete odličovací gel, nějaký univerzální krém na obličej a čisté velké tričko, ve kterém bude moct spát.

Nicméně ani nejlepší bytové doplňky nevynahradí to, že se vám loupou tapety. Nemá smysl kupovat křišťál od Tiffanyho nebo nové bávo na splátky, když bydlíte ne úplně ideálně. Na to bacha.