Klenotnická značka Cartier se připojuje k organizaci The Lion's Share Fund

Cartier s Share Fund

Cartier s Share Fund Zdroj: Cartier

Globální oteplování, změny klimatu, pytláctví a hromadné vymírání živočišných druhů jsou asi největší hrozby, kterým lidstvo čelí. Jakákoliv pomoc je vždy vítaná a i z toho důvodů vzniká víc a víc společností a organizací, které se připojují ke společnému boji. I proto se ikonická klenotnická značka Cartier připojila k iniciativě The Lion's Share Fund. 

Tento inovativní fond, vedený Rozvojovým programem OSN, koalicí firem a partnerů OSN, si klade za cíl v průběhu příštích pěti let získat více než sto miliónů dolarů ročně na zastavení úbytku biodiverzity a ochranu přirozeného prostředí živočišných druhů. Značky se svou účastí zavazují k příspěvku 0,5 % ze svých mediálních výdajů vždy, když se v jejich reklamě objeví živé zvíře.  A vzhledem k tomu, že nejznámnější motiv Cartier je jejich panter, nebude to úplně malá částka. Legendární náramek La Panthere, který patřil Wallis Simpson patří k nejznnějším šperkům planetyLegendární náramek La Panthere, který patřil Wallis Simpson patří k nejznnějším šperkům planety | CartierFond byl založen v září 2018 a pomohl národní rezervaci Niassa v Mosambiku vymýtit pytláctví slonů díky lepším rádiovým systémům pro policisty. The Lion’s Share Fund také spolufinancoval nákup pozemků pro ohrožené orangutany, slony a tygry na Severní Sumatře v Indonésii, založil zde i ryze ženský ochranářský tým a také první útulek pro nosorožce. Po ničivých lesních požárech v Austrálii vydal fond letos v únoru dva malé granty na podporu ochrany volně žijící zvěře. Jeden z grantů připadne na ošetření a rehabilitaci zraněných divoce žijících zvířat v Novém Jižním Walesu a druhý na ochranu klokaního ostrova Dunnart před vyhynutím. 

The Lion’s Share Fund plánuje vyplácet malé granty neziskovým organizacím v rozvojových zemích, které hledají finanční prostředky na prosazení inovativních aktivit posilujících odolnost komunit existenčně závislých na cestovním ruchu za divokou přírodou.