Kuba v centru Paříže. Už jen pár dnů

Hotel Eminente

Hotel Eminente Zdroj: Eminente

Hotel Eminente
Hotel Eminente
Hotel Eminente
Hotel Eminente
Hotel Eminente
24
Fotogalerie

Ještě týden můžete zažít kubánské údolí Viñales přímo v srdci Paříže. Na adrese 20 rue Pascal bylo na několik podzimních týdnů možno strávit výjimečný pobyt. Od 300 eur na 24 hodin. Hotel Monte Cristo se proměnil na Hotel Eminente změnil fasádu na pro Kubu typicky okrově červenou. Vstoupit do Kuby ve středu města na Seině je možné už jen pár posledních dnů. Do 12. prosince.

Za vegetací typickou pro Kubu, kubánským tržištěm, s vůní cukrové třtiny a tóny rumu Eminente, po němž dostal hotel na přechodnou dobu (jinak Hotel Monte Cristo) své jméno, vás každé stisknutí kliky dalších dveří ponoří o něco hlouběji do divoké Kuby.

K mání je exkluzivně jedna noc pro dvě osoby, kubánská večeře, 1 míchaný drink Eminente na osobu, Eminente masterclass a rezervace soukromé návštěvy bazénu na jednu hodinu a následně po výjimečné noci také atraktivní snídaně.

Adrian Nino, vedoucí baru 1802 v hotelu Monte Cristo, známém jako pařížský chrám rumu, speciálně pro tuto příležitost vytvořil pět koktejlů. A jídlo? To je připraveno z farmy Finca Tungasuk, která se nachází západně od Havany. Farma produkuje ekologickými metodami téměř 2500 různých druhů ovoce, zeleniny a aromatických bylin. Pod menu je podepsána Annabelle Cantarerová, vyškolená na Ferrandi Institutu v Paříži nejprve pracovala v nejkrásnějších palácových hotelech francouzského hlavního města, než se svým manželem založila a vyvinula udržitelnou farmu na Kubě.

Další výjimečný element návštěvy Hotelu Eminente je design řady předmětů, které prostor obklopují. A to díky kubánským umělcům ze skupiny Clandestina. Leire Fernández a Idania del Río, spoluzakladatelky značky, vytvořily například tašky z recyklovaných materiálů, lahve či sklenice.

Prohlédněte si obrazovou galerii kubásnkého hotelu v Paříži

Eminente je nový kubánský rum ze srdce ostrova, kterému místní obyvatelé říkají „Isla del Cocodrilo“, protože jeho neobvyklý tvar připomíná právě krokodýla. Rum Eminente je podle Césara Martí, nejmladšího kubánského Maestro Ronero (rumový mistr), bohatý a plný rum, který čerpá inspiraci z kubánské sugarcane eaux-de-vie z 19. století s veškerou svou složitostí.