Praha zřídila hotline technickou pomoc pro učitele i žáky k zabezpečení online výuky

Škola na dálku se podepisuje na psychice žáků, introvertům situace vyhovuje, ostatním chybí spolužáci

Škola na dálku se podepisuje na psychice žáků, introvertům situace vyhovuje, ostatním chybí spolužáci Zdroj: Reuters, iStock

Pražský magistrát ve spolupráci s pražskými domy dětí a mládeže reaguje na rostoucí technické problémy, které mnohdy komplikují dálkové vzdělávání dětí. Vytvořil webovou stránku www.pomocskolam.cz, prostřednictvím které mohou jak učitelé, tak i žáci nově požádat o technickou pomoc.

„Minulý týden jsem kontaktoval Libora Bezděka, ředitele Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy, se záměrem technicky pomoci zabezpečit distanční výuku ve školách a vytvořit tým odborných IT pracovníků z pražských domů dětí a mládeže, kteří by prostřednictvím jednoduchého formuláře technický problém vyřešili,“ reagoval na vznikající situaci radní pro oblast školství Vít Šimral.

K dispozici jsou odborníci hned na několik komunikačních platforem – Google Classroom, MS Teams a Zoom. Ti jsou připraveni po telefonu, respektive prostřednictvím jednoduchého elektronického formuláře, popsaný problém s funkčním připojením do konferenčních videohovorů co nejrychleji vyřešit. Stačí zadat svůj požadavek na stránkách www.pomocskolam.cz.

„Pokud si nevíte rady s vaší technikou při online výuce, nebo se vám stane, že zničehonic nevidíte své spolužáky či učitele, přestane jít kamera nebo mikrofon, odešlete formulář a náš tým IT odborníků pražských domů dětí a mládeže se bude snažit co nejrychleji pomoci,“ doplnil příklady možných technických problémů ředitel Domu dětí a mládeže Libor Bezděk.