Colt CZ nabídne svým zákazníkům nákup NFT tokenů a možnost pořízení unikátní pistole

Pistole CZ 75 „Řád Bílého lva“

Pistole CZ 75 „Řád Bílého lva“ Zdroj: Colt CZ

Pistole CZ 75 „Řád Bílého lva“
2
Fotogalerie

Skupina Colt CZ vstupuje do světa kryptoměn. Výrobce ručních palných zbraní nově nabídne svým zákazníkům i nákup NFT tokenů, a to v podobě digitálního dokladu o vlastnictví zbraně v České republice. Akce byla skupinou spuštěna společně s možností koupě limitované edice ručně rytých pistolí CZ 75 „Řád bílého lva“ připomínajících sté výročí založení nejvyššího státního vyznamenání České republiky. 

Zájemci o unikátní střelnou zbraň mají možnost jejího pořízení do 23. prosince a celkově bude v aukci nabídnuto celkem deset pistolí. „Zákazníci dostanou prostřednictvím NFT aukce možnost transparentně si zakoupit místo v pořadníku,“ uvedl Jan Drahota, prezident a předseda představenstva Colt CZ Group.

Do konce letošního roku dojde také ke spuštění členského portálu pro novou edici sériově vyráběných sportovních pistolí CZ TS 2 ORANGE. I každá z těchto zbraní nabízí propojení s NFT. Novým majitelům pistole CZ TS 2 Orange zpřístupní token kromě certifikátu autenticity a digitálního dokladu o koupi i celou řadu dalších možností včetně možnosti absolvovat přípravu na sportovní střelnici EG-CZ Academy s Erikem Grauffelem, osminásobným mistrem světa ve sportovní střelbě.

VIDEO: Exploze muničního skladu ve Vrběticích. Jak do toho bylo zapojené Rusko?

Video placeholde
• Videohub

Holding Colt CZ na konci listopadu uvedl, že za tři letošní čtvrtletí evidoval výnosy v objemu 10,2 miliardy korun. Jejich růst činil meziročně 34,4 procenta. Pomohlo tomu navýšení prodeje zbraní a také konsolidace výnosů Coltu. Čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl za devět měsíců roku 1,3 miliardy korun.

Počet prodaných zbraní se vyšplhal na číslo 511 424, přičemž prim hrály především krátké palné zbraně. Ty byly zastoupeny z více než 57 procent. „Meziroční srovnání pozitivně ovlivnila nejen konsolidace výnosů Coltu, ale také zlepšený produktový mix a nárůst počtu prodaných zbraní na klíčových trzích,“ uvedl Drahota. Stěžejní jsou pro holding trhy v Severní Americe, Asii a v Evropě.