Plus 150 procent. Oživení krypta vede dříve chybová Solana s podporou českého kapitálu

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz.

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz. Zdroj: E15

Známá jména českého byznysu, jako jsou Ivo Lukačovič či Radovan Vávra, během podzimu věštila kryptu další masivní propad. Letošní dění ale tyto apokalyptické předpovědi zašlapává. Nejde jen o více než třetinový nárůst kurzu bitcoinu od začátku ledna. Z desítky největších kryptoměn zaznamenala největší zisky Solana, respektive její token SOL. Do projektu vysmívaného skalními bitcoinisty investovaly i tuzemské fondy Miton C a RockawayX.

Jestli něco kryptoměny včetně bitcoinu umějí, tak vstávat z mrtvých. Krypto za roky fungování opakovaně pohřbívaly přední osobnosti mediálního prostoru, ale stále to na definitivní tečku za bitcoinem a spol. nevypadá. Ke škodě prognózy Radovana Vávry, který zhruba přede dvěma měsíci označil bitcoin za mrtvý projekt. Na propuknutí škodolibé radosti v bitcoinové komunitě je ale stále ještě brzy. Kryptoměny zůstávají stále hluboce pod cenovými maximy a nelze vyloučit, že nastanou další krachy kryptoburz.

Co čeká svět kryptoměn v roce 2023. Podívejte se na video:
Video placeholde
Krypto 2023: Přijde regulace? • Videohub

S ještě větším zaujetím nejspíše sledují současnou rallye ti, kteří kromě bitcoinu drží i některé altcoiny. Jako cenový hit posledních týdnů se ukazuje SOL fungující na blockchainu Solana. Leden začínala na devíti dolarech, během čtvrtka se obchodovala kolem 24 dolarů. SOL nicméně představuje investici vhodnou jen pro otrlé.

Její nynější růst může leckomu znít impozantně, jenže obdobně impozantní byla i míra ústupu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!