Šéf JPMorgan lituje, že označil bitcoin za podvod

Banka JPMorgan

Banka JPMorgan Zdroj: ctk

Sídlo banky JPMorgan v New Yorku
2
Fotogalerie

Generální ředitel největší americké banky JPMorgan Jamie Dimon lituje, že loni v září označil kybernetickou měnu bitcoin za podvod. Nadále však o tuto měnu nemá zájem. Řekl to v rozhovoru na televizním kanálu Fox Business.

Dimon, který je známý svými otevřenými komentáři, v září podrobil bitcoin ostré kritice. "Tato měna nebude fungovat," prohlásil tehdy na investiční konferenci v New Yorku. "Kdybychom měli bankéře, který by obchodoval s bitcoiny, ve vteřině bych ho propustil, a to ze dvou důvodů. Za prvé je to proti našim pravidlům. Za druhé je to hloupé," dodal.

Hodnota bitcoinu navzdory Dimonově zářijové kritice pokračovala v silném růstu a do obchodování s touto měnou se zapojily i některé banky a burzovní společnosti.


Informace o kurzu bitcoinu najdete zde >>>


Bitcoin vznikl v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn a během let se prosadil jako přední kybernetická měna světa. Na začátku loňského roku se bitcoin prodával za necelou tisícovku dolarů, zatímco v prosinci jeho hodnota překročila 19 tisíc dolarů. Dnes odpoledne se jeho cena na platformě Bitstamp pohybovala kolem 14 500 dolarů (zhruba 310 tisíc korun).

Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>