Aerolinky SAE Etihad vymazaly Izrael z mapy světa

Aerolinie Spojených arabských emirátů Etihad, ilustrační foto

Aerolinie Spojených arabských emirátů Etihad, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Spojené arabské emiráty patří mezi 34 zemí světa, které nemají diplomatické vztahy s Izraelem. Izraelským občanům nepovolují úřady SAE vstup do země, ale nyní postoupily státní aerolinky Etihad ještě o krok dál v popírání existence židovského státu: vymazaly Izrael z mapy světa.

Z interaktivních dotykových map pro cestující na dálkových letech Etihadu zmizely všechny informace o Izraeli, píše německý Die Welt.

Ani památky tu není nejen po Tel Avivu, ale ani o Jeruzalému, který je i pro muslimy významným místem. Stejného popření se Izrael dočkal i na mapě světa na internetových stránkách letecké společnosti, kde je jen prázdným místem na mapě, na níž všechny ostatní země mají přiřazené jméno, dodal Die Welt.

Mapa linek z webu Etihad, Izraeli chybí popis a také hranice se Západním břehem Jordánu je vyznačena nepřerušovanou čarou, což je obvyklé v případě suveréních státůMapa linek z webu Etihad, Izraeli chybí popis a také hranice se Západním břehem Jordánu je vyznačena nepřerušovanou čarou, což je obvyklé v případě suveréních států | Screenshot EtihadMapa linek z webu Etihad