Agentura Corrupttour chce lidem představit české kmotry

Účastníci slavnostního ukončení ražby tubusů si prohlížejí pražský tunel Blanka, odkud dělníci 5. září vyvezli poslední kubík vytěžené zeminy.

Účastníci slavnostního ukončení ražby tubusů si prohlížejí pražský tunel Blanka, odkud dělníci 5. září vyvezli poslední kubík vytěžené zeminy. Zdroj: ctk

Místa spojená s korupcí, oficiální i neoficiální bydliště pražských kmotrů a jiné zajímavosti se rozhodla zákazníkům nabízet cestovní agentura Corrupttour. Netradiční recesistický projekt v rámci veletrhu cestovního ruchu Holiday World představil jeho zakladatel - obchodní ředitel Corrupttour Petr Šourek. První výlet pro zájemce s názvem Prague Safari společnost hodlá uskutečnit 12. února.

„Nápad je zhruba rok starý, vlastní příprava celkově trvala půl roku,“ uvedl Šourek. Podle něj má Česko v oblasti korupce co nabídnout jak domácím, tak zahraničním návštěvníkům. Celkem společnost nabízí čtyři vyhlídkové trasy včetně odborného výkladu. Zájemci se například mohou v rámci programu „Tři pražská nej“ vydat po stopách Prahy Olympijské, navštívit tunel Blanka a získat informace o projektu Opencard.

Pro sestavení vhodné túry je podle Šourka potřeba vybrat takové korupční případy, které se vhodně doplňují a zároveň jsou lehce dostupné v rozumném čase. Konkrétní případy korupce, na které společnost chce upozorňovat, jsou známé z veřejně dostupných zdrojů. Agentura nikoho nešpehuje a při sestavování programů vychází pouze ze známých informací, dodal Šourek.

Nabídka tras se podle agentury bude s novými korupčními skandály rozrůstat. Několikadenní výlety ale nabízet nebude, protože ty spadají do kategorie zájezd a agentura by při jejich realizaci musela spolupracovat s cestovními kancelářemi.

Šourek si netroufá odhadnout, jestli bude o takovouto nabídku zájem. „Teď vůbec nemyslím na to, jestli to bude výdělečný podnik. Spíš jen chci, aby se mi pokryly náklady,“ řekl dřív Hospodářským novinám Šourek.

Veletrh Holiday World letos má 21. ročník. Kromě přehlídky cestovních kanceláří a dalších vystavovatelů z cestovního ruchu se veletrhu účastní vystavovatelé z pohostinství a gastronomie. Partnerskou zemí letošního ročníku je Dominikánská republika, jejíž zastoupení v Česku se podílí na doprovodném programu veletrhu.