„Agresivní útok“ v podání HP: vlastní smartphone v pětiletce

Hewlett and Packard

Hewlett and Packard Zdroj: Profimedia.cz

Zní to úsměvně, ale v HP to myslí vážně. Nedávno se totiž nechali slyšet, že během následujících let hodlají na trh vrhnout svůj vlastní smartphone a agresivně s ním zaútočit na v oboru zavedené výrobce. Ano – HP – ta firma, která během roku koupila a pohřbila nadějný Palm webOS...

Meg Whitman, CEO HP, nedávno potvrdila plán společnosti vypustit dříve, či později na trh vlastní smartphone. Výrok to byl značně neurčitý, nedozvěděli jsme se vlastně nic nového. Trochu světla do celé situace vneslo až prohlášení další, které specifikovalo časový rámec události. V roce 2013 to prý nebude. V úvahu tak připadají roky následující, počínaje rokem 2014, což je samo o sobě ovšem vysoce optimistické smýšlení.

Nechme se překvapit

HP cítí šanci ukrojit z velmi potenciálního segmentu trhu i svůj koláč, jak se ale zdá, tak ještě pořádně neví jak na to. Společnost by podle svých slov chtěla produkovat celé spektrum osobních počítačů a sourodých komunikačních zařízení, a do téhle strategie vlastní smartphone zapadá. A co na to koncoví zákazníci? V současné situaci mohou jen hádat. Půjde nový smartphone v osvědčených cestičkách v podobě Androidu, nebo bude rozvláčný časový plán stavět na kříšení webOS? Nechme se překvapit.

Zdroj: Živě.cz