Amazon chystá vlastní chytrý telefon, do prodeje prý půjde v září

Amazon

Amazon Zdroj: CC BY 2.0: Sean MacEntee

Největší internetový obchod na světě Amazon se chystá v druhém pololetí spustit vlastní chytrý telefon. Americká firma by tak vstoupila na vysoce konkurenční trh, který ovládají přední světoví výrobci smartphonů Apple a Samsung.

Verze vlastního telefonu Amazon v minulých týdnech představil vývojářům v San Francisku a v domovském Seattlu, tvrdí zdroje listu Wall Street Journal obeznámené s plány společnosti. Firma prý novinku ukáže veřejnosti na konci června a dodávky zahájí do konce září, tedy před obdobím nákupů na čas svátků.

Amazon doufá, že jeho přístroj se bude od ostatních telefonů na stále plnějším trhu s chytrými mobily odlišovat pomocí obrazovky, která dokáže zobrazovat trojrozměrné obrázky, aniž by byly potřeba speciální brýle, tvrdí zdroje.

O vlastním telefonu Amazonu se spekuluje už několik let, upozornila agentura Reuters. Na trhu s mobily mají nyní obří podíl Apple a Samsung, které se ale s příchodem nových rivalů jako Huawei a Lenovo potýkají s problémy ohledně toho, jak udržet marže.

Amazon, který v řadě zemí světa provozuje svá logistická centra, nedávno stopnul projekt výstavby distribučního centra v Brně. Logistický areál ale buduje ve středočeské Dobrovízi.