Americká kabelová televize Showtime se rozhodla „zabít“ Dextera

Představitel Dextera Michael C. Hall

Představitel Dextera Michael C. Hall Zdroj: CTK

Americká kabelová televize Showtime se rozhodla „zabít“ Dextera, kritiky i diváky oceňovaný seriál o policejním vyšetřovateli, který je zároveň sériovým vrahem. Informovaly o tom dnes tiskové agentury.

Seriál s Michaelem C. Hallem v titulní roli, který od svého vzniku v roce 2006 posouval hranice násilí i černého humoru, se uzavře letos v létě s koncem osmé série.

„Když v roce 2006 začal, přepsal Dexter žánr, když posunul 'antihrdinu' do nových výšin. Jeho kulturní dopad bude citelně znát i během následujících let,“ uvedl v prohlášení šéf Showtime Matthew C. Blank.

Seriál má miliony fanoušků

Do února 2012 byl samotný seriál Dexter nebo jeho protagonisté nominováni na sto cen a získali jich 35 včetně ceny Zlatý glóbus pro Michaela C. Halla či ceny za nejlepší televizní seriál na Scream Awards. Na Facebooku má seriál více než 13 milionů fanoušků a krom Spojených států se vysílá i v Asii a Evropě včetně České republiky.

Hall, který je rovněž výkonným producentem, řekl, že byl na poslední kapitolu připraven poté, co na konci šesté série Dexterův tajný život zabijáka - který si sám odůvodňuje etickými důvody - odhalila jeho sestra, policejní důstojnice Debra.

„Ta hra musí nějak skončit,“ řekl. „Jakmile na to Deb přišla, měl jsem pocit, jako bychom se pohybovali k místu, kde svět tak, jak ho Dexter znal, končí,“ dodal. Jaký konec ale na jeho postavu čeká, pochopitelně neprozradil.