Americký SolarWinds v Brně rozšiřuje vývojářskou centrálu. Je největší na světě

SolarWinds

SolarWinds

Americká IT společnost SolarWinds plánuje v Brně rozšířit vývojářskou centrálu a připojuje se tak k firmám jako Red Hat, které v moravské metropoli budují své celosvětově největší pobočky. SolarWinds v Brně aktuálně zaměstnává 200 vývojářů a podle slov zástupců společnosti „plánuje exponenciálně růst“.

V současné době je tak otevřeno přes 30 nových pracovních pozic. Nejde přitom pouze o profese programátorů, ale také o produktové manažery, technickou podporu, testery softwaru, webové vývojáře, softwarové architekty, administrátory Linuxu či návrháře uživatelských rozhraní (UX/UI). Hledá se také ředitel softwarového vývoje.

„V Brně nepracují jenom programátoři, ale v posledních 18 měsících jsme se rozrostli také o nové profese, jakými jsou právě návrháři UX/UI, weboví vývojáři nebo produktoví manažeři,“ říká zástupce SolarWinds Jan Tegze. „SolarWinds se tak rychle stává klíčovým hráčem na poli IT a vývoje software v České republice.“

Největší na světě

Prozatím dvousetčlenná pobočka je největším vývojářským centrem SolarWinds na světě a s novými zaměstnanci její význam ještě poroste. Zastoupení firmy funguje v Brně od roku 2008 a její vývojáři se kromě jazyků C#, C++, Java a ASP.NET soustředí také na databáze, datové sklady, sítě a virtualizaci. Brno se podílí na vývoje většiny produktů SolarWinds a úzce spolupracuje s ostatními týmy z celého světa. Brněnské kanceláře jsou umístěny v komplexu Spielberk Office Center.

Americká společnost vyvíjí v prvé řadě softwarové nástroje, které IT profesionálům umožňují spravovat IT prostředí v jejich firmách a organizacích. V podstatě jde o to sjednotit správu sítí, serverů, aplikací, virtualizace a mnoha dalších oblastí pod jednu střechu a do jednoho systému. „Týmy vyvíjí moderní webové aplikace, které v součinnosti s ostatními technickými částmi produktu umožňují spravovat stovky tisíc zařízení včetně síťové infrastruktury,“ popisuje Tegze práci v SolarWinds. „Vytváří se také produkty pro správu sítí, serverů a aplikací, virtualizace, datových skladů, přes systémy technické podpory, až po správu logů a citlivých dat či interní firemní aplikace pro podporu vývojářů a technických týmů.“

SolarWinds po světě sbírá mnoho ocenění za kvalitního zaměstnavatele a podle studie Aon Hewitt se firma v loňském roce zařadila také mezi 14 nejlepších zaměstnavatelů v Česku.

Akcie SolarWinds se od roku 2009 obchodují na newyorské burze a jejich hodnota doposud vyrostla o téměř 170 procent, díky čemuž se tržní kapitalizace vyhoupla na 2,7 miliardy dolarů.