Apple prý ruší plány na výrobu HD televizí. Zaměří se na on-line vysílání

Americká technologická společnost Apple zrušila plány na výrobu vlastního televizoru s ultravysokým rozlišením. Firma se podle informovaných zdrojů listu The Wall Street Journal (WSJ) místo televizorů zaměří na vlastní internetovou televizi a vylepšení svého televizního zařízení, které umožňuje přenášet do televizorů programy z hudebního servisu iTunes a dalších firemních zdrojů.

WSJ v březnu napsal, že Apple představí svou on-line televizi v červnu a její provoz zahájí v září. Firma k tomu nabídne zeštíhlenou verzí svého TV boxu s vylepšeným dálkovým ovládáním a novým softwarem, uvedl list.

Nové zařízení by měl Apple představit na červnové konferenci svých vývojářů. Apple zprávu agentuře Reuters nekomentoval.

Apple měl podle zpráv médií uvést na trh svůj vlastní televizor iTV už během loňského roku. Vstup na další segment trhu spotřební elektroniky by byl podle analytiků logickým pokračováním vývoje, v jehož rámci výrobce osobních počítačů uvedl v posledních deseti letech na trh s velkým úspěchem nejprve hudební přehrávače iPod a po nich chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad.