Audi Performance: 605 koní pro modely RS6 Avant a RS7 Sportback

Audi RS7 Sportback

Audi RS7 Sportback

Audi RS6 Avant
Audi RS7 Sportback
2
Fotogalerie
Standardní výkon čtyřlitrového přeplňovaného osmiválce použitého u modelu Audi RS6 Avant a RS7 Sportback je 412 kW (560 k). Pokud vám to náhodou nestačí, máme dobrou zprávu. Audi aktuálně představuje pro oba modely provedení Performance, které v praxi znamená především ještě více výkonu.

Přeplňovaný osmiválec totiž ve verzi Performance používá nový software řídicí jednotky, vyšší plnící tlak a motor zvládá vyšší otáčky. To všechno dohromady znamená nárůst maximálních hodnot na 445 kW (605 k) a krátkodobě až 750 Nm. Sprint na stokilometrovou rychlost je teď otázkou 3,7 sekund (-0,2 s), akceleraci na 200 km/h umí RS6 i RS7 už za 12,1 s (-1,4 s).

Paradoxem ovšem je omezovač, který i v provedení Performance nedovolí více než 250 km/h. Oba modely jsou samozřejmě schopné jet rychleji, ale za to si u Audi naúčtují příplatek. Pak vám posunou maximálku na 280 km/h nebo dokonce na 305 km/h. Spotřeby se vyšší výkon údajně týkat nebude. I díky přítomnosti systému vypínání poloviny válců se podle tabulek oba modely udrží v kombinovaném provozu pod hranicí deseti litrů.

Standardem je přirozeně pohon všech kol, který posílá šedesát procent hnací síly na zadní nápravu, nechybí ani osmistupňová automatická převodovka, vzduchový podvozek a možnost všemožně nastavit jednotlivé části vozu.

Pokud máte zájem, připravte si minimálně 117 000 eur na RS6 Avant, respektive 121 700 eur na RS7 Sportback. Přijímat objednávky začne Audi v listopadu.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz