Audi vyšle prototyp RS7 Sportback závodit - bez řidiče!

Audi RS7 Sportback

Audi RS7 Sportback

Autonomní vozy nejsou pouze záležitostí Googlu, Toyoty a několika amerických a čínských průkopníků. I Němci se chopili příležitosti a zatímco BMW učí svá auta driftovat, Audi je chce udělat nejrychlejšími a ehm, nejsportovnějšími. Nadcházející víkend, kdy se jede závěrečný podnik šampionátu DTM na Hockenheimu, chce Audi nasadit autonomní prototyp na závodní dráze.

Tedy, nepojede mezi ostatními závodními auty, ale sveze se samostatně během prezentace, kterou budete moci v neděli sledovat živě přes Audi MediaTV. Automobilka připravuje prototyp Audi RS7 Sportback, který prý dokáže objet závodní dráhu úplně sám bez řidiče stejně rychle jako profesionální závodník. Ovládání vozu bude zajišťovat pouze počítač přes signál z GPS, 3D kamery a vysokofrekvenčních radiových vln.

Audi RS7 SportbackAudi RS7 Sportback

Audi předpokládá, že by měl bezpilotní prototyp RS7 Sportback s osmiválcem se dvěma turby objet Hockenheim za dvě minuty a deset sekund. Následně se má vydat na Nürburgring, kde se pokusí zdolat legendární Nordschleife.

Audi RS7 SportbackAudi RS7 Sportback

Audi chce na prototypu autonomního vozu demonstrovat své zkušenosti a pokrok s těmito systémy. Do sériové aplikace je sice ještě dost času, ale ukazuje se, že plně autonomní vozidla jsou na dosah.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz