Automobilka Lamborghini představila vlastní smartphone. Stojí 135 tisíc

Luxusní smartphone Lamborghini Tauri 88

Luxusní smartphone Lamborghini Tauri 88 Zdroj: http://mobilport.hir24.hu

Slavný italský výrobce sportovních automobilů Lamborghini nedávno představil vlastní smartphone s označením Lamborghini 88 Tauri. Limitovaná série přístrojů bude k dostání za šest tisíc dolarů (zhruba 135 tisíc korun).

Luxusní přístroj má ocelovou konstrukci ve zlaté, černé nebo chromové barvě. Většinu telefonu však překrývá kůže, která může být na přání v různých barevních provedeních. Zadní stranu telefonu zdobí pochopitelně logo automobilky a především pak objektiv o velikosti 20 megapixelů.

Po hardwarové stránce Italové nemíří zcela na vrchol možností. Telefon v sobě ukrývá Qualcomm Snapdragon 801 se čtyřjádrovým 2,3GHz procesorem a operační pamětí o velikosti 3GB. Pro data je připravena pameť 64GB, kterou lze rozšířit ještě paměťovou kartou.

Telefonů Tauri 88 bude pouze limitovaná série 1947 kusů. Číslo má připomínat narození syna zakladatele značky Antonia Lamborghiniho. Cena je pak stanovena na šest tisíc dolarů (zhruba 135 tisíc korun). Do prodeje půjde telefon začátkem příštího roku.

Lamborghini Antares
Pro známého výrobce automobilů není Tauri 88 první zkušenost s mobilním byznysem. Už koncem loňského roku značka představila model Antares. Cena byla tehdy stanovena na 4000 amerických dolarů (zhruba 81 tisíc korun podle tehdejšího kurzu). Stejně jako Tauri 88 sázel Antares především na neotřelý vzhled, v technických parametrech spadal spíše do střední třídy.